prazdny

Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN

Šaláty

V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....

prazdny

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou

Hlavné jedlá

Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

prazdny

Šalát s pečenými sardinkami

Večera

Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

prazdny

„Brudit“ zo Seliec

Hlavné jedlá

Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...

prazdny

Rybací šalát s cuketou

Šaláty

Treba spotrebovať úrodu cukiet. Tak som spravil takýto šalát.

prazdny

Losos, ako ho zbožňujú synovia Wandy Adamík Hrycovej

Hlavné jedlá

Energická filmová producentka nerada trávi veľa času pri varení. Prezradila nám jeden zo svojich rýchlych receptov...

prazdny

Rybacia kyselica

Večera

Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....

prazdny

Sumček africký s pečenými zemiakmi a jogurtovým dipom

Hlavné jedlá

Zmiešame múku, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku. Približne v pomere 1:1...

prazdny

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou

Šaláty

Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....

prazdny

Marmitako z tuniaka

Hlavné jedlá

Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...

prazdny

Pstruh lososovitý na masle

Hlavné jedlá

Podľa mňa úplne najlepší a najjednoduchší spôsob prípravy tejto lahodnej ryby.

prazdny

Treska v majonéze exklusiv

Šaláty

Jedná sa o zdokonalenú verziu môjho pôvodného receptu....

prazdny

Rybací perkelt s kolienkami

Cestoviny

Taká tá naša klasika s talianskym a maďarským dedičstvom, hotová za čas, kým sa uvaria...

prazdny

Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom

Večera

Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.

prazdny

Pečené ančovičky (Hamsi tava)

Večera

Výborná, veľmi obľúbená turecká špecialita z maličkých rybičiek....

prazdny

Pečený pstruh „Jugo“

Hlavné jedlá

Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

prazdny

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou

Hlavné jedlá

Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

prazdny

Rybacia nátierka

Nátierky

Obľúbená tiež.