![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Filé v kukuričných lupienkoch
Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom
Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lahodná nátierka z údenej makrely
Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou
Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos, ako ho zbožňujú synovia Wandy Adamík Hrycovej
Energická filmová producentka nerada trávi veľa času pri varení. Prezradila nám jeden zo svojich rýchlych receptov...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacia kyselica
Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sumček africký s pečenými zemiakmi a jogurtovým dipom
Zmiešame múku, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku. Približne v pomere 1:1...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marmitako z tuniaka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh lososovitý na masle
Podľa mňa úplne najlepší a najjednoduchší spôsob prípravy tejto lahodnej ryby.