Losos s hnedou ryžou a sójovou glazúrou
Chceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou. Zobraziť celý popisChceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou. Táto kombinácia je nielen chutná, ale je tiež veľmi jednoduchá na prípravu, ideálna pre tých, ktorí majú obmedzený čas a hľadajú výživné možnosti bez námahy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 filety | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 120 ml (alebo tamari) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| 20 ml (japonské sladké víno) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- 2
 V hrnci rozmiešajte sójovú omáčku, mirin, cukor a strúhaný zázvor. Miešajte, kým sa cukor neroztopí.
- 3
 Do hrnca pridajte kukuričný škrob rozmiešaný v troche vody. Zmes zohrejte na strednej teplote, kým omáčka nezhustne.
- 4
 Na panvici zohrejte olej a osmažte na ňom nasekaný cesnak. Pridajte k nemu uvarenú ryžu a opražte ju na panvici.
- 5
 Na druhej panvici osmahnite na oleji filety lososa z oboch strán.
- 6
 Na tanier naservírujte porciu ryže a lososa, ktorého prelejte sójovou glazúrou. Posypte nasekanými pistáciami a podávajte.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu