Losos s hnedou ryžou a sójovou glazúrou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 18. júla 2024. Komerčný recept.
Losos s hnedou ryžou a sójovou glazúrou
Foto: ryzasos

Chceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou. Zobraziť celý popisChceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou. Táto kombinácia je nielen chutná, ale je tiež veľmi jednoduchá na prípravu, ideálna pre tých, ktorí majú obmedzený čas a hľadajú výživné možnosti bez námahy.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 filety
120 ml (alebo tamari)
1 PL strúhaný
20 ml (japonské sladké víno)
2 PL
2 ČL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ryžu uvarte podľa návodu na obale.

  2. 2

    V hrnci rozmiešajte sójovú omáčku, mirin, cukor a strúhaný zázvor. Miešajte, kým sa cukor neroztopí.

  3. 3

    Do hrnca pridajte kukuričný škrob rozmiešaný v troche vody. Zmes zohrejte na strednej teplote, kým omáčka nezhustne.

  4. 4

    Na panvici zohrejte olej a osmažte na ňom nasekaný cesnak. Pridajte k nemu uvarenú ryžu a opražte ju na panvici.

  5. 5

    Na druhej panvici osmahnite na oleji filety lososa z oboch strán.

  6. 6

    Na tanier naservírujte porciu ryže a lososa, ktorého prelejte sójovou glazúrou. Posypte nasekanými pistáciami a podávajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia