Losos s hnedou ryžou a sójovou glazúrou
Foto: ryzasos
Chceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou. Zobraziť celý popisChceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou. Táto kombinácia je nielen chutná, ale je tiež veľmi jednoduchá na prípravu, ideálna pre tých, ktorí majú obmedzený čas a hľadajú výživné možnosti bez námahy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 filety |
|
|
|
120 ml (alebo tamari) |
|
1 PL strúhaný |
|
20 ml (japonské sladké víno) |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
|
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
- 2
V hrnci rozmiešajte sójovú omáčku, mirin, cukor a strúhaný zázvor. Miešajte, kým sa cukor neroztopí.
- 3
Do hrnca pridajte kukuričný škrob rozmiešaný v troche vody. Zmes zohrejte na strednej teplote, kým omáčka nezhustne.
- 4
Na panvici zohrejte olej a osmažte na ňom nasekaný cesnak. Pridajte k nemu uvarenú ryžu a opražte ju na panvici.
- 5
Na druhej panvici osmahnite na oleji filety lososa z oboch strán.
- 6
Na tanier naservírujte porciu ryže a lososa, ktorého prelejte sójovou glazúrou. Posypte nasekanými pistáciami a podávajte.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu