Marinovaná ryba
Marinovaná ryba

Glazovaná platesa (halibut)

zolik - fotkazolik, dnes 14:20
Glazovaná platesa (halibut)
Foto: zolik

Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu a preto jej veľmi pristane marinovanie.

2
porcie
10 (+ marinovanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-4 ks (filety)
Marináda:
4 PL
2 PL
4 PL
2 strúčiky
1 KL
1 PL
 Štipka




Postup

  1. 1

    Zmiešame suroviny na marinádu a naložíme do nej rybie filety. Kto chce, môže si pridať aj chilli papričky. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie na noc.

    Glazovaná platesa (halibut) - obrázok 1
  2. 2

    Na suchej riadne rozohriatej panvici opečieme filety z každej strany. 1-3 minúty, závisí to od hrúbky filiet. Tieto vyberieme na tanier. Do panvice nalejeme marinádu a varom zredukujeme. Keď sa odparia tekutiny máme hotovo. Omáčku prelejeme na opečené filety.

    Glazovaná platesa (halibut) - obrázok 2
  3. 3

    Prílohu si každý zvolí sám. Ja som podávala s ľadovým šalátom v citrusovom dresingu.

    Glazovaná platesa (halibut) - obrázok 3

Diskusia k receptu