Glazovaná platesa (halibut)
Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu a preto jej veľmi pristane marinovanie.
2
porcie
porcie
10 (+ marinovanie) minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame suroviny na marinádu a naložíme do nej rybie filety. Kto chce, môže si pridať aj chilli papričky. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie na noc.
-
2
Na suchej riadne rozohriatej panvici opečieme filety z každej strany. 1-3 minúty, závisí to od hrúbky filiet. Tieto vyberieme na tanier. Do panvice nalejeme marinádu a varom zredukujeme. Keď sa odparia tekutiny máme hotovo. Omáčku prelejeme na opečené filety.
-
3
Prílohu si každý zvolí sám. Ja som podávala s ľadovým šalátom v citrusovom dresingu.
Diskusia k receptu