Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta s orechmi

Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 7. apríla 2020
Čokoládová torta s orechmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
35-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
100 g
250 g
120 g
100 g mleté
1 bal.
Poleva:
100 g
1 KL
100 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Horkú čokoládu roztopíme spolu s maslom a Nutellou v hrnci na miernom ohni. Zmes prelejeme do misy a šľaháme pri strednej rýchlosti. Pridáme vajíčka a prešľaháme ešte 1–2 minúty. Na záver pomaly primiešame mleté orechy a prášok do pečiva.

  2. 2

    Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 160 °C 35–40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  3. 3

    Poleva: V miske zohrejeme smotanu do bodu varu a vypneme, pridáme nalámanú čokoládu, ktorú necháme rozpustiť, a nakoniec primiešame maslo a rum. Polevou polejeme celú tortu a necháme ju tuhnúť, najlepšie aspoň 6 hodín. Po stuhnutí ozdobíme podľa fantázie a chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia