Čokoládová torta s orechmi
Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 7. apríla 2020
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 7. apríla 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Horkú čokoládu roztopíme spolu s maslom a Nutellou v hrnci na miernom ohni. Zmes prelejeme do misy a šľaháme pri strednej rýchlosti. Pridáme vajíčka a prešľaháme ešte 1–2 minúty. Na záver pomaly primiešame mleté orechy a prášok do pečiva.
- 2
Zmes vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 160 °C 35–40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- 3
Poleva: V miske zohrejeme smotanu do bodu varu a vypneme, pridáme nalámanú čokoládu, ktorú necháme rozpustiť, a nakoniec primiešame maslo a rum. Polevou polejeme celú tortu a necháme ju tuhnúť, najlepšie aspoň 6 hodín. Po stuhnutí ozdobíme podľa fantázie a chuti.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu