Zapekaný baklažán fotorecept
Foto: pauveg
Zapekaný baklažán na vegetariánsky ale aj vegánsky spôsob.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nachystáme si baklažán, strúčiky cesnaku a koreniny (soľ, čierne korenie, oregano a chilli mleté).
-
2
Predtým baklažán umyjeme rozkrojíme na dve polovice.
-
3
Vnútro baklažánu nakrájame do mriežky. Strúčiky cesnaku nakrájame na tenšie plátky (aby sa potom vošli medzi mriežky baklažánu, ktorý sme si nakrájali).
-
4
Plátky cesnaku vložíme medzi mriežky baklažánu.
-
5
A teraz dochuťovanie. Baklažán polejeme olivovým olejom, a dochucujeme soľou, čierným korením, mletým chilli a oreganom.
-
6
Baklažány dáme na plech, rúru predhrejeme na 180 °C a dáme piecť na 30 - 40 minút.
-
7
Baklažán máme hotový. Možete si ku nemu priložiť grilovanú mrkvu, petržlen alebo hocijakú grilovanú zeleninu. Ja som si dala k tomu zemiaky.
Diskusia k receptu