Pečený baklažán
Pečený baklažán

Zapekaný baklažán fotorecept

pauveg - fotkapauveg, 9. apríla 2020
Zapekaný baklažán (fotorecept)
Foto: pauveg

Zapekaný baklažán na vegetariánsky ale aj vegánsky spôsob.

2
porcie
10 minút
príprava
30 - 40 minút
na 180 °C

Suroviny

2  ks
3 - 4  strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si baklažán, strúčiky cesnaku a koreniny (soľ, čierne korenie, oregano a chilli mleté).

    Zapekaný baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Predtým baklažán umyjeme rozkrojíme na dve polovice.

    Zapekaný baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vnútro baklažánu nakrájame do mriežky. Strúčiky cesnaku nakrájame na tenšie plátky (aby sa potom vošli medzi mriežky baklažánu, ktorý sme si nakrájali).

    Zapekaný baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plátky cesnaku vložíme medzi mriežky baklažánu.

    Zapekaný baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A teraz dochuťovanie. Baklažán polejeme olivovým olejom, a dochucujeme soľou, čierným korením, mletým chilli a oreganom.

    Zapekaný baklažán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Baklažány dáme na plech, rúru predhrejeme na 180 °C a dáme piecť na 30 - 40 minút.

    Zapekaný baklažán (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Baklažán máme hotový. Možete si ku nemu priložiť grilovanú mrkvu, petržlen alebo hocijakú grilovanú zeleninu. Ja som si dala k tomu zemiaky.

    Zapekaný baklažán (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre