Danielia pečeň
Danielia pečeň

Danielia pečeň na gruzínsky spôsob fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 3. marca 2020
Danielia pečeň na gruzínsky spôsob (fotorecept)
Foto: kvakac

Našiel som to na nete. Skúsil a je to veľmi dobré. Tak sa podelím s receptom, ak to niekto bude chcieť skúsiť. Dá sa na to použiť aj iná pečeň. Sú to ohromné raňajky po prebdenej noci...

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g (alebo iná)
1 ks
2 ks
3 PL rozmixované (domáce)
2 plátky
2 plátky
1/2 KL
1 PL
20 ml (alebo iný koňak)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lečo romixujeme a z neho si naberieme uvedené množstvo.

    Danielia pečeň na gruzínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tu sú ostatné suroviny. Pečeň pokrájame na tenké dlhé slíže. To aby sa rýchlo opiekla. Odrežeme si dva plátky slaniny na tenko. Z masla si tiež odkrojíme dva plátky. Koňak si nalejeme - jeden pohárik do seba a až potom jeden do pohárika. To korenie adžika je z tej oblasti a dostať ho u nás kúpiť.

    Danielia pečeň na gruzínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké polmesiace. Na panvicu dáme maslo a olej a na to cibuľu. Opečieme nejaké tri - štyri minúty. (Preto musíte krájať na tenko.) Pridáme pokrájanú pečeň. Opečieme na rýchlo, aby sa zatiahla. Tak štyri minúty, počas toho nasypeme korenie. Na záver polejeme koňakom, necháme prevrieť a odložíme zo sporáka.

    Danielia pečeň na gruzínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si hrniec a presunieme do neho všetko z panvice. Na to dáme slaninu, vajcia a lečo. Celkom na vrch zopár orechov. Vložíme to do vyhriatej rúry na 180 °C na 15 minút.

    Danielia pečeň na gruzínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe sa to pekne zapečie. Vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť, rozdelíme na dve časti a je hotovo. Až teraz to osolíme. Vonia to ako ďas.

    Danielia pečeň na gruzínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A raňajky pre seba a partnerku máte hotové. So zvyškom koňaku čo urobíte nechám na vás, ako sa s ním vysporiadate. Malá rada - nenalievajte partnerke moc, lebo vám potom zaspí. Há - há.

    Danielia pečeň na gruzínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný recept, další provokace s pečeňou daniela. Hezky jsem si zaslintala, prudce jedlé foto!
1x kvakac
@haji (3.3.2020 18:26)

Vďaka za koment. Veď už došli zásoby s pečeňou, ešte sme robili guľáš zo zvyšnej.


1x haji