Bravčové výpečky s červenou kapustou fotorecept
Foto: kimlo
Moje obľúbené jedlo, vyskúšal som viacero receptov, tento na pomalo je zatiaľ najlepší.
porcií
príprava
na 120 °C
Suroviny
500 g (bez kože a kosti) |
|
500 g |
|
1 ks väčšia |
|
6 strúčikov |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
podľa potreby |
|
Červená kapusta: | |
1 ks menšia |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
50 ml (8 %) |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kúsky asi 3-4 cm veľké, cibuľu na hrubo a cesnak na plátky.
-
2
Pekáč vymastíme masťou, vložíme mäso, cibuľu, cesnak, soľ, rascu, korenie a všetko dobre premiešame.
-
3
Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry ktorú zapneme na 120 °C. NEPODLIEVAME! Pečieme asi 3,5 až 4 hodiny.
-
4
Medzitým si pripravíme kapustu: Kapustu nastrúhame, cibuľu pokrájame nadrobno. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Na masti speníme cibuľu, pridáme rascu a cukor, ktorý za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu, osolíme, orestujeme a zalejeme octom. Premiešame a dusíme do polomäkka. Potom pridáme jablká a červené víno, dusíme do mäkka.
-
5
Pekáč s upečeným mäsom odokryjeme, teplotu zvýšime na 200 °C a pečieme dozlatista asi 30 minút. Každých 10 minút premiešame.
-
6
Dávame pozor, aby sa mäso nevysušilo. Tento pokrm je samozrejme možné robiť aj v pomalom hrnci a potom dať zapiecť do rúry.
-
7
Podávame s kapustou a knedľou....
-
8
...alebo len tak s chlebom...
Minule som ti dala foto k treske, urobila som to ako salat, neviem, ci si videl.
No kamarát, dúfam že už máš mäso nakrájané... neobanuješ, je to pochúťka ako za tepla tak aj za studena..
Ďakujem :-)
Súhlasím s Tebou, je to lahôdka, ďakujem za komentár.
Poznám aj ten Tvoj recept, máme rovnaké chute. :-)
Neviem či mi chodia upozornenia, ak áno tak na starú mailovú adresu na post.sk, ktorú som už zrušil, ale som rád že si sa inšpirovala...
Ďakujem Feri, budem rád ak vyskúšaš aj tam za veľkou mlákou...
Veru už sa to pečie. A pretože som mal toho moc, tak som dal polovicu piecť na jedenie a druhu do pomalého hrnca do pohárov, až by zavreli obchody. Jeden nikdy nevie a istota je guľomet. Čo je doma to sa počíta.
Môžeš trochu priblížiť čo sa týka ,že dáš do pohárov,rád by som tiež vyskúšal aj túto variantu,nech by som mal "pohotovostný balíček".Sme len dvaja na to množstvo.Čerstvé by sme si dali hneď,a to ostatné do pohárov,na neskôr.Ďakujem.
Pozrel som si aj Tvoj recept,musím vyskúšať niekedy aj ten.Vyzerá tiež výborne.
...len si zabudol na veľmi podstatnú vec, na pusúvač jedla cez črevá do žalúdka, na pivko či dve či tri...:-)...a pravidelne býval "boj" konzumentov o vyčistenie pekáča chlebom...veď načo s babrať s jeho úmývaním, keď máme chlebové "špongie"...:-)))
Som rád že si vyskúšal, neboj sa to je chlapské jedlo, žlčník s tým počíta... ;-)
Vyskúšaj priateľu, tiež to nabudúce skúsim v PH.
Jasne že pivko bolo, bez toho to ani nejde :-) ... a najlepšie je k tomuto tmavé... a to vytieranie plechu som si nechal pre seba... :-)
Veru dobrý nápad, do červenej kapusty sa to hodí, ďakujem sa tip.
Kilo bôčiku, kilo pliecka, pol kila surovej slaniny. Slaninu som krájal asi 1cm kocky ostatne 3 cm. Dal som to do hrnca a na to nasypal sušenú cibuľu 30 g a sušený cesnak 30 g a 40 g soli dobré premiešal a podlial 100 ml vody a nechal v pomalom hrnci na LOW sedem hodín. Potom som to naložil do čistých suchých pohárov. Po naložení som vrch pohára ešte utrel do sucha a zavrel suché čisté viečko. Nechal vychladnúť. Potom buď jeme s pohára vychladnuté, alebo pred použitím dáme ešte pripiecť do rúry. Eto vsio. Ešte foto ochladené viečka pekne sadli a ja to mám niekedy aj mesiac. Čerstvú cibuľu a cesnak som nedával, lebo zvyknú kvasiť, preto sušené.
Ešte som tam zabudol napísať za KL rasce, aleboli kmínu.
To je veru riadna dobrota...
Ďakujem za pochvalu aj palce.
Ďakujem,vyskúšam,a dám vedieť ako sa mi podarili.
Hlavne potom v rúre pekne zapiect do ružova, držím palce!
Včera som ich urobil,len som nikde nezohnal sušenú cibuľu,tak som na masti vypražil čerstvú,a tú som dal medzi ostatné do PH.vyšlo mi 9 pohárikov od paštík.Ráno som hneď jeden otvoril,dal na chlebík,a k tomu pikantnú uhorku z vlastnej výroby.fotku som dal do komentárov @kimlovi.e šte fotka pohárikov ak som ich naplnil.som rád,že som vyskúšal aj tvoju variantu,boli veľmi chutné
Som rád že aj tebe to chutí. Možno v blízkej dobe to pridám, ako recept. Aj hovädzia nožína je takto urobená súper. To si mi pripomenul príhodu pred týždňom. Švagor bol u mňa ako sme sedeli na dvore sa opýtal, že nemáš to mäso v pohári? Áno je v komore choď si zobrať. Išiel a nič sa nevracal späť. Tak sme išli pozrieť, kde je. On tam sedel na stoličke v komore a jedol mäso lyžicou a otvoril si k tomu čalamádu a zapíjal repákom, aby mu ťažko nebolo. Ja som sa skoro popučil od smiechu. Hneď som na sestru vidíš ako to dopadne, keď mu nedáš najesť ty ho týraš. To je tak, keď vlastná žena presviedča muža jedáka, že mu nechutí.
Krásna pochúťka, hneď by som si dal. Ale odporúčam čo najskôr zjesť lebo ta cibuľa je tam zradná, môže skvasit...
Ja som mal tiež problém zohnať sušenú cibuľu, tak som si objednal cez internet pár kilo. Idem robiť viac toho mäsa pre rodinu, tak aby som nemusel hľadať po obchodoch. koreniny.sk/eshop/koreniny-a-ch/cibu%C4%BEa-su%C5%A...
Nenapísal to ujo Google? Ja dávam rascu a ešte sa mi to nestalo. No ja ju dávam hneď na začiatku. Tak ja neviem Karle.
Jediná jistota je včas produkt spotřebovat. To vím jistě, Karle!!
P.S. Jsem šla na jistotu, zavařila jsem jen syrové masové kostky, jemně osolené, s trochou převařené vody. Zavařila 2x. I po víc než dvou letech mamince vydržely. Ale mně to moc nechutnalo. Na chlebík jen tak, takové masko není to pravé ořechové. Dáli pánbůh, příště na to půjdu jinak. Mezitím tady nachytám inspiraci, mezi chlapama, ju?!
Ďakujem za radu.Objednám si ju aj ja.Táto várka dlho nevydrží,lebo dal som z nej aj synovi,tak dúfam,že cibuľa v nej nevykysne.Nabudúce už budem robiť so sušenou cibuľou.Sušený cesnak mám,tne som videl aj v Kauflande.
Táto várka dlho nevydrží,lebo dal som z nej aj synovi.Dúfam,že ju zjeme skôr akoby mala cibuľa v nej skysnúť.Kvakac mi dal stránku kde si sušenú cibuľu objednám.
Ďakujem za výborný recept. Výpečky som podliala bielym vínom a do kapusty som pridala ríbezľový džem podľa @sovka62.
Maj sa pekne