Buchty s tvarohovo-čokoládovou plnkou fotorecept
Foto: luwinka
Veľmi dobré ľahučké buchty plnené tvarohom a čokoládou.
porcií
na 200 °C
Suroviny
450 g |
|
30 g |
|
2 PL |
|
250 ml vlažné |
|
1 ks |
|
100 ml (+ na potretie) |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
6 ČL |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do hrnčeka rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, medzi prsty múky a zalejeme so 100 ml vlažného mlieka. Necháme vykysnúť kvások.
-
2
Do misy dáme múku, zvyšný kryštálový cukor, olej, soľ, žĺtok, hotový kvások a prilejeme zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto odpočívať na 35 - 40 minút. Prikryjeme ho utierkou.
-
3
Cesto pekne vykyslo.
-
4
Plnka: Tvaroh s cukrom a žĺtkom vymiešame dokopy. Prichystáme si čokoládu.
-
5
Cesto dáme na dosku, vyvaľkáme a začneme z neho nožom vykrajovať kúsky. S malou lyžičkou kladieme najskôr tvarohovú plnku, na ktorú dáme kocku čokolády.
-
6
Zvinieme do buchty a prevrátime spojom naspodok. Necháme nakysnúť ešte aspoň 10 minút na doske.
-
7
Plech vyložíme pečiacim papierom a poukladáme do neho buchty, ktoré potrieme po vrchu olejom.
-
8
Upečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 - 40 minút. Potom keď máme upečené, tak ich ešte potrieme po vrchu olejom, chvíľu počkáme a potom ich posypeme práškovým cukrom.
-
9
Dáme na tácku.
-
10
Buchta v reze.
Diskusia k receptu