Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Foto: sisanorokubi
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.
5-8
porcií
porcií
Postup
-
1
Na prípravu treba minimálne troch sympatických ľudí. Nájdeme si odľahlé miesto v prírode. Nazbierame si metrák dreva. Dvaja ľudia ho idú nazbierať. Ďalší pripraví ohnisko.
-
2
Po založení ohňa skonštruujeme z liesky opekací rošt a rázsochy, na ktoré rošt upevníme.
-
3
Koleno napichneme na rošt a povrch narežeme ostrým nožom. Do rezov vmasírujeme soľ s rascou.
- 4
Koleno zabalíme do alobalu. Na ohni pri cca 200 stupňoch opekáme cca 3-9 hodín.
- 5
Upečené koleno podávame s chlebom, baraními rohmi, horčicou, pivom...
- 4
Diskusia k receptu