Bravčové koleno
Bravčové koleno

Opekané bravčové koleno na ohni v prírode

sisanorokubi - bez fotkysisanorokubi, 3. apríla 2020

Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.

5-8
porcií

Suroviny

1 ks
2 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu treba minimálne troch sympatických ľudí. Nájdeme si odľahlé miesto v prírode. Nazbierame si metrák dreva. Dvaja ľudia ho idú nazbierať. Ďalší pripraví ohnisko.

    Opekané bravčové koleno na ohni v prírode - obrázok 1
  2. 2

    Po založení ohňa skonštruujeme z liesky opekací rošt a rázsochy, na ktoré rošt upevníme.

    Opekané bravčové koleno na ohni v prírode - obrázok 2
  3. 3

    Koleno napichneme na rošt a povrch narežeme ostrým nožom. Do rezov vmasírujeme soľ s rascou.

  4. 4

    Koleno zabalíme do alobalu. Na ohni pri cca 200 stupňoch opekáme cca 3-9 hodín.

    Opekané bravčové koleno na ohni v prírode - obrázok 4
  5. 5

    Upečené koleno podávame s chlebom, baraními rohmi, horčicou, pivom...

    Opekané bravčové koleno na ohni v prírode - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre