Výborné pečené karé fotorecept

Foto: lilavanilla
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g |
|
2-3 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Marináda: | |
150 g |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne naklepeme a osolíme.
- 2
Vo väčšej miske zmiešame kyslú smotanu, olej, horčicu, vegetu, papriku a podľa chuti čierne korenie. Nakoniec pridáme mäso, dobre premiešame a odložíme na pár hodín do chladničky.
- 3
Na panvici si zohrejeme olej a maslo a plátky mäsa z oboch strán prudko osmažíme. Mäso preložíme na plech. Na panvici zostal výpek z mäsa, k tomu pridáme cca 1 dcl vody a necháme prevrieť. Vznikne nám tak trocha šťavy, ktorou zalejeme mäso na plechu. Zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút na 200 stupňoch.
- 4
Odokryté pečieme ešte asi 10 minút, aby mäsko chytilo krásnu farbu.
- 5
Podávame napríklad s varenými zemiakmi s čerstvou petržlenovou vňaťou.
- 2
Tiež bravčové karé:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu