Pečené bravčové karé
Pečené bravčové karé

Výborné pečené karé fotorecept

lilavanilla - fotkalilavanilla, 10. apríla 2020
Výborné pečené karé (fotorecept)
Foto: lilavanilla
3-4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
2-3 PL
2 PL
100 ml
Marináda:
150 g
2 PL
50 ml
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne naklepeme a osolíme.

  2. 2

    Vo väčšej miske zmiešame kyslú smotanu, olej, horčicu, vegetu, papriku a podľa chuti čierne korenie. Nakoniec pridáme mäso, dobre premiešame a odložíme na pár hodín do chladničky.

    Výborné pečené karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si zohrejeme olej a maslo a plátky mäsa z oboch strán prudko osmažíme. Mäso preložíme na plech. Na panvici zostal výpek z mäsa, k tomu pridáme cca 1 dcl vody a necháme prevrieť. Vznikne nám tak trocha šťavy, ktorou zalejeme mäso na plechu. Zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút na 200 stupňoch.

    Výborné pečené karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odokryté pečieme ešte asi 10 minút, aby mäsko chytilo krásnu farbu.

    Výborné pečené karé (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame napríklad s varenými zemiakmi s čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Výborné pečené karé (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre