Makový zákusok
Makový zákusok

Makový zákusok s citrónovou šľahačkou

Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 6. apríla 2020
Makový zákusok s citrónovou šľahačkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
60 minút
príprava
10 minút
na 165 °C

Suroviny

Korpus:
10 ks
200 g
250 g mletý
Plnka:
1 l
250 g
60 g
z 2 citrónov
Na potretie plátov:
Na ozdobenie:
 nastrúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha, jemne do nich vmiešame žĺtky a nakoniec pomletý mak. Masu rozdelíme na tri časti a na papieri na pečenie upečieme tri pláty pri teplote 165 °C asi 10 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Šľahačku vyšľaháme dotuha, pridáme práškový cukor, šťavu z dvoch citrónov a vanilkový cukor.

  3. 3

    Pláty pred plnením pokvapkáme citrónovou šťavou, spodný diel natrieme marhuľovým džemom, navrstvíme citrónovú šľahačku a tento postup ešte dvakrát zopakujeme. Navrch už len navrstvíme zvyšnú plnku a posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou. Ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
.@kimlo @zolik někde se tá hmota bez múky nabrat musí. Hovorí o tom plno cukrárov, cukrárok. Jasné, že pak to vypadá monstrózne cukrové, vajcové. U nás se říká: Z "toho hnědého" bič neupleteš, a když upleteš, nezapráskáš...
Čo by ste chceli, veď z niečoho sa na brušku vankúšiky musia urobiť, ale je to dietka.
2x haji, zolik