Makový zákusok s citrónovou šľahačkou
Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 6. apríla 2020
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 6. apríla 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
60 minút
príprava
príprava
10 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
Korpus: | |
10 ks |
|
200 g |
|
250 g mletý |
|
Plnka: | |
1 l |
|
250 g |
|
60 g |
|
z 2 citrónov |
|
Na potretie plátov: | |
|
|
Na ozdobenie: | |
|
|
nastrúhaná |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha, jemne do nich vmiešame žĺtky a nakoniec pomletý mak. Masu rozdelíme na tri časti a na papieri na pečenie upečieme tri pláty pri teplote 165 °C asi 10 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Šľahačku vyšľaháme dotuha, pridáme práškový cukor, šťavu z dvoch citrónov a vanilkový cukor.
- 3
Pláty pred plnením pokvapkáme citrónovou šťavou, spodný diel natrieme marhuľovým džemom, navrstvíme citrónovú šľahačku a tento postup ešte dvakrát zopakujeme. Navrch už len navrstvíme zvyšnú plnku a posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou. Ozdobíme ovocím.
Tiež makový zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu