prazdny

Zemiakové halušky s kyslou kapustou - vegan

Bezmäsité jedlá

Môj recept na zemiakové halušky s kyslou kapustou :)

prazdny

Kapustové kofty s čatní z červenej cibule

Bezmäsité jedlá

Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.

prazdny

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Po sviatkoch mi zostalo varené údené mäso. Váhala som medzi šunka flekmi alebo guľkami....

prazdny

Smetisko

Bravčové mäso

Jednoduché sýte jedlo, je zdrojom vitamínu C a pochádza z oblasti Martina.

prazdny

Krúpy s kyslou kapustou a tempehom

Bezmäsité jedlá

Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je...

prazdny

Dusená červená kapusta s jablkami a brusnicami

Bezmäsité jedlá

Viem! Dobre viem, že každá rodinka na našom Slovensku má svoj osvedčený recept na túto chuťovo...

prazdny

Strapačky so škvarkovými drobotinami

Bravčové mäso

Pražila som minulý týždeň slaninu na masť. Zo škvariek, ktoré som si odložila do mrazničky...

prazdny

Lasagne po slovensky

Bravčové mäso

Neviem, ako sa toto jedlo správne volá. Doma to voláme: to bravčové mäso s kapustou...

prazdny

Zapekaná klobása s kyslou kapustou a so zemiakmi

Bravčové mäso

Zima, zabíjačka a sudová kapusta patria k sebe.

prazdny

Zapekaná kapusta so zemiakmi

Bravčové mäso

Najprv si očistíme zemiaky a na krížalky pokrájané uvaríme vo vode. Vodu scedíme a zemiaky trocha...

prazdny

Moja vianočná kapustnica

Bravčové mäso

Áno, ďalšia. Stopäťdesiataštvrtá kapustnica. Takto mi chutí a takto ju máme všetci radi :)...

prazdny

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou

Bravčové mäso

Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

prazdny

Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím

Bravčové mäso

Teď jsem v jednom komentáři psal, že budu vyhnán z domu vysavačem a leštěnkou a přitom...

prazdny

Koložvárska kapusta vegánska

Bezmäsité jedlá

Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju...

prazdny

Kapustová polievka podľa babkinho receptu

Večera

Možno už viete, že ja obľubujem staré recepty našich babičiek, hoci aj ja som už...

prazdny

Ipeľská kapusta aj pre bezlepkáčov

Bravčové mäso

Tento rcp. mám v zošite asi 20 rokov, varila ho kedysi v tv nejaká herečka,...

prazdny

Domáca kapustnica s hríbami a klobáskou

Večera

Aj kapustnica je jedlo, ktoré nemože u nás chýbať na Vianoce. Varíme ju vo veľkom...

prazdny

Údené bravčové koleno s kapustou

Bravčové mäso

Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.

prazdny

Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne

Hlavné jedlá

Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.

prazdny

Kapustová polievka

Večera

Celkom obyčajná, nezahustená kapustová polievka.

prazdny

Kapustové fašírky s ovsenými vločkami

Bezmäsité jedlá

V osolenej vode uvaríme ovsené vločky a necháme vychladnúť. Kapustu dôkladne vyžmýkame a zmiešame s ovsenými...

prazdny

Kapustový americký „páj“

Bezmäsité jedlá

Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery. Vedeli to už...

prazdny

Kardinálska polievka

Bezmäsité jedlá

Neviem, prečo sa táto kapusta volá červená, keď je fialová.

prazdny

Široké nudle se zelím a gazdovskou slaninou

Cestoviny

Čím chutnější slanina a k ní křehké špičaté zelí, tím je jídlo chutnější. Zelí stačí...

prazdny

Šalát z červenej kapusty

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá príloha napr. k pečenému bôčiku. Inšpirácia tu: https://varecha. pravda. sk/recepty/karfiolovo-brokolicovy-salat-na-sposob-zemiako/58169-recept. html.

prazdny

Slané kapustníky

Bezmäsité jedlá

Kysnuté slané kapustníky sú u nás veľmi obľúbeným pečivom. Recept mám ešte z domu a pečiem...

prazdny

Môj doladený šalát Coleslaw

Bezmäsité jedlá

Jeden názov - tisíce receptov... Keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, ponúkam aj ja moju...

prazdny

Pečený bravčový bôčik

Bravčové mäso

Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.