Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 9. augusta 2018
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 9. augusta 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 4 ks |
|
| 5 ks |
|
|
|
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 10 g |
|
| 70 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Kapustové strapačky: | |
| 700 g |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
| 1 kg |
|
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 3 ks |
|
Postup
-
1
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom, cesnakom, soľou, korením.
- 2
Touto zmesou naplníme bôčik, ktorý upečieme v rúre domäkka.
- 3
Z múky, vajíčka, zo zemiakov, soli vypracujeme cesto a uvaríme halušky.
- 4
Kapustu urestujeme na karameli pripravenom z cukru, kde pridáme bobkový list, nové korenie a opraženú slaninu nakrájanú na kocky. Orestovanú kapustu zmiešame s haluškami a podávame s pečeným bôčikom preliatym výpekom.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu