Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 9. augusta 2018
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 9. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
4 ks |
|
5 ks |
|
|
|
100 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
70 g |
|
|
|
|
|
Kapustové strapačky: | |
700 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
1 kg |
|
500 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom, cesnakom, soľou, korením.
- 2
Touto zmesou naplníme bôčik, ktorý upečieme v rúre domäkka.
- 3
Z múky, vajíčka, zo zemiakov, soli vypracujeme cesto a uvaríme halušky.
- 4
Kapustu urestujeme na karameli pripravenom z cukru, kde pridáme bobkový list, nové korenie a opraženú slaninu nakrájanú na kocky. Orestovanú kapustu zmiešame s haluškami a podávame s pečeným bôčikom preliatym výpekom.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu