Slaný kapustový koláč
Slaný kapustový koláč

Kapustový quiche

Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 15. októbra 2018
Kapustový quiche
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Kapusta je kráľovnou októbra. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie. Ja osobne si jesenný lístok bez zakomponovania kapusty neviem ani predstaviť.

6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
1 ks
Plnka:
1 kg
2 ks
500 ml
6 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, masla, vajca a trošky soli spravíme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke.

  2. 2

    Posekanú cibuľu orestujeme na oleji a udusíme na nej na kocky nakrájanú kapustu do polomäkka a dochutíme soľou. Smotanu vymiešame s vajcami, dochutíme soľou a mletým korením.

  3. 3

    Z cesta vyváľame okrúhly plát. Formu vyložíme papierom na pečenie a vložíme doň vyváľaný plát cesta. Plníme ho dusenou kapustou a zalejeme smotanovo-vajcovou zmesou. Navrch nastrúhame nahrubo tvrdý syr a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: