Kapustový quiche
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 15. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Kapusta je kráľovnou októbra. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie. Ja osobne Zobraziť celý popisKapusta je kráľovnou októbra. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie. Ja osobne si jesenný lístok bez zakomponovania kapusty neviem ani predstaviť.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z múky, masla, vajca a trošky soli spravíme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chladničke.
- 2
Posekanú cibuľu orestujeme na oleji a udusíme na nej na kocky nakrájanú kapustu do polomäkka a dochutíme soľou. Smotanu vymiešame s vajcami, dochutíme soľou a mletým korením.
- 3
Z cesta vyváľame okrúhly plát. Formu vyložíme papierom na pečenie a vložíme doň vyváľaný plát cesta. Plníme ho dusenou kapustou a zalejeme smotanovo-vajcovou zmesou. Navrch nastrúhame nahrubo tvrdý syr a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 30 minút.
Tiež kapustový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu