Kapusta so slaninou
Kapusta so slaninou

Pečená kapusta so slaninkou

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 2. augusta 2018
Pečená kapusta so slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 hlávka
 prerastená
1 PL
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, scedíme, schladíme ju studenou vodou a nasekáme na veľké kocky.

  2. 2

    Slaninku nakrájame na veľmi tenké plátky, plátky nakrájame na väčšie kocky, vložíme na panvicu s rozpustenou masťou a dochrumkava opečieme. Slaninku vyberieme a do panvice vložíme opiecť pokrájanú kapustu.

  3. 3

    Osolíme, okoreníme, môžeme pridať bylinky, napríklad citrónový tymian. Kapustu vyberieme, premiešame so slaninkou a podávame napríklad s volským okom.

Diskusia k receptu

atulienka
Tak to bude iste chutná kapusta. Veľmi jednoduchá príprava, čoskoro vyskúšam. Alebo skočím do Marianky ochutnať?
mijaita
Překvapilo mě, že to nikoho nezaujalo. Tedy kromě @Atulienka. Je to rychle hotove a je to naprosto skvělé. A jěště i mnohokrát bude, díky za tak skvělý recept!


slavko
Určite je to dobré, jednoduchý rýchly recept a podľa mňa aj zdravý. Akurát, že tenké plátky sa nedajú nakrájať na väčšie kocky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia