Pečená kapusta so slaninkou
Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 2. augusta 2018
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 2. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, scedíme, schladíme ju studenou vodou a nasekáme na veľké kocky.
- 2
Slaninku nakrájame na veľmi tenké plátky, plátky nakrájame na väčšie kocky, vložíme na panvicu s rozpustenou masťou a dochrumkava opečieme. Slaninku vyberieme a do panvice vložíme opiecť pokrájanú kapustu.
- 3
Osolíme, okoreníme, môžeme pridať bylinky, napríklad citrónový tymian. Kapustu vyberieme, premiešame so slaninkou a podávame napríklad s volským okom.
Tiež so slaninou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-) take jsem si toho vsimla :-)