Pečená kapusta so slaninkou

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 2. augusta 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pečená kapusta so slaninkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

1 hlávka
 prerastená
1 PL
 (nemusí byť)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, scedíme, schladíme ju studenou vodou a nasekáme na veľké kocky.

  2. 2

    Slaninku nakrájame na veľmi tenké plátky, plátky nakrájame na väčšie kocky, vložíme na panvicu s rozpustenou masťou a dochrumkava opečieme. Slaninku vyberieme a do panvice vložíme opiecť pokrájanú kapustu.

  3. 3

    Osolíme, okoreníme, môžeme pridať bylinky, napríklad citrónový tymian. Kapustu vyberieme, premiešame so slaninkou a podávame napríklad s volským okom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist