Kuracie prsia s kapustou
Kuracie prsia s kapustou

Mlynárske kuracie prsia

pivonka - fotkapivonka, 18. októbra 2018
Mlynárske kuracie prsia
Foto: pivonka

Aj keď na fotke toto jedlo veľmi vábne nevyzerá, je výborné. Príprava je rýchla, jednoduchá, výsledok výborný. Recept mám z televíznej relácie Na chalupe. Zobraziť celý popisAj keď na fotke toto jedlo veľmi vábne nevyzerá, je výborné. Príprava je rýchla, jednoduchá, výsledok výborný. Recept mám z televíznej relácie Na chalupe.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (rezne)




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej masti si opražíme pokrájanú cibuľu a v závere pridáme cesnak.

  2. 2

    Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Osolíme a pridáme kurkumu. Tú som doteraz nepoužívala, ale kvôli tomuto receptu som ju kúpila a osvedčila sa mi. Chuť mi vyhovuje a ešte aj krásne zafarbí jedlo. V relácii ju odporúčali, vraj je dobrá proti alzheimerovi a neskôr som sa dočítala, že aj proti rakovine. Prsia opekáme asi 4-5 min. Potom ich preložíme do misky a pridáme jemne nasekané bylinky. Premiešame.

  3. 3

    Ak nám na panvici ostane masť, dobre, ak nie, pridáme ju. Následne pridáme kyslú kapustu a prehrejeme. Vrátime do panvice kuracie prsia, premiešame a prehrejeme.

  4. 4

    V relácii k tomuto chutnému jedlu prílohu nepodávali, čo je určite dobré na štíhlu líniu. Ja som si predsa len spravila trochu zemiakového pyré.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
123
123
pekné, stojí za vyskúšanie - kvasenú kapustu môžem v akomkoľvek recepte...
atulienka
Vďaka Pivonka, že si sa podelila o recept, ktorý zaraďujem do delenej stravy. Samozrejme bez zemiakového pyré, ktoré nahradím maslovou tekvicou, buď pečenou alebo tiež ako pyré.