Mlynárske kuracie prsia

pivonka - fotkapivonka, 18. októbra 2018 17:59
Ďalšie recepty »
Mlynárske kuracie prsia Foto: pivonka

Aj keď na fotke toto jedlo veľmi vábne nevyzerá, je výborné. Príprava je rýchla, jednoduchá, výsledok výborný. Recept mám z televíznej relácie Na chalupe.

15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na rozohriatej masti si opražíme pokrájanú cibuľu a v závere pridáme cesnak.

  2. 2

    Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a pridáme k cibuli. Osolíme a pridáme kurkumu. Tú som doteraz nepoužívala, ale kvôli tomuto receptu som ju kúpila a osvedčila sa mi. Chuť mi vyhovuje a ešte aj krásne zafarbí jedlo. V relácii ju odporúčali, vraj je dobrá proti alzheimerovi a neskôr som sa dočítala, že aj proti rakovine. Prsia opekáme asi 4-5 min. Potom ich preložíme do misky a pridáme jemne nasekané bylinky. Premiešame.

  3. 3

    Ak nám na panvici ostane masť, dobre, ak nie, pridáme ju. Následne pridáme kyslú kapustu a prehrejeme. Vrátime do panvice kuracie prsia, premiešame a prehrejeme.

  4. 4

    V relácii k tomuto chutnému jedlu prílohu nepodávali, čo je určite dobré na štíhlu líniu. Ja som si predsa len spravila trochu zemiakového pyré.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist