Foto: kvakac
Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak teraz keď mi ostane plnka, šupnem ju do mrazničky Zobraziť celý popisNa toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak teraz keď mi ostane plnka, šupnem ju do mrazničky a potom neskôr použijem na toto jedlo. Kedže skončila uhorková sezóna, tak začneme zase variť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na plnku: | |
500 g mleté |
|
200 g uvarená |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
6 strúčikov |
|
|
|
Ostatné: | |
700 g |
|
1 pohár |
|
2 ks (syr s bielou plesňou) |
|
podla počtu guliek (prerastená, plátky) |
|
na potretie plechu |
|
Postup
-
1
Moc som to nefotil, je to jednoduché a ide to rýchlo. Uvarenú ryžu a mleté mäso so všetkým na plnku si premiešame a urobíme guľky. Veľkosť si zvoľte podľa seba. Každú guľku obalíme tenkým plátkom slaniny a ukladáme ich na plech. Medzi kúskami necháme priestor na kyslú kapustu, ktorou to obložíme. Do stredu každej guľky urobíme jamku do ktorej vložíme feferónku so syrom. Každú feferónku očistíme od stopky a vyberieme malou lyžičkou zrnká. Namiesto nich vložíme do paprík guľky syra, ktoré sme pripravili z enciánu. Zrnká z feferóniek použijeme do plnky.
-
2
Všetko to dáme do rúry zapiecť pri 200 °C na 40 minút. Nech sa to pekne pripečie. Necháme trochu vychladnúť a ohnivé očí máme hotové.
-
3
Dáme si na tanier podla seba koľko zjeme. Nejaký chlieb k tomu a hlavne niečo na zapitie, lebo je to pikant. No dobrota veľká.
Diskusia k receptu