Kapustový šalát s kuracím mäsom
Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 17. októbra 2018
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 17. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 hlávka |
|
2 ks |
|
600 g (4 ks) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
200 ml (alebo olivový) |
|
4 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia osolíme a okoreníme mletými čili papričkami. Ugrilujeme ich na panvičke. Čínsku kapustu, mrkvu a cibuľu nakrájame na rezančeky.
- 2
Sezamové semienka zľahka opražíme na suchej panvičke do zlatohneda. Pomaranč olúpeme a rozdelíme na mesiačiky, šťavu z pomaranča zachytávame.
- 3
Do pomarančovej šťavy pridáme med, horčicu, soľ, mleté čili, sezamové semienka a za stáleho miešania prilievame olej. Zeleninu uložíme do stredu taniera. Kuracie prsia nakrájame na kocky (rezančeky) a uložíme na šalát. Polejeme pripraveným dresingom a posypeme petržlenovou vňaťou.
Tiež kapustový šalát:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu