Plnená bageta
Plnená bageta

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou

Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 18. októbra 2018
Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 bal.
1 PL
300 ml vlažná
50 ml
Plnka:
500 g
8 plátkov
250 g
1 ks
 (čerstvá alebo sušená)




Postup

  1. 1

    Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.

  2. 2

    Medzitým na cibuli opražíme na kocky nakrájanú kapustu a dusíme do polomäkka.

  3. 3

    Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na oleji, ochutíme nasekanou šalviou.

  4. 4

    Z vykysnutého cesta vytvoríme bochník a necháme znova odpočívať asi 10 minút. Potom cesto vyváľame do formy bagety. V strede urobíme po celej dĺžke žľab, do ktorého uložíme slaninu. Potom pridáme opraženú panenku a dusenú kapustu.

  5. 5

    Cesto zatvoríme a opatrne vyváľame do tvaru bagety. Necháme znova odpočívať asi 10 minút. Plech potrieme olivovým olejom, položíme naň bagetu a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia