Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 18. októbra 2018
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 18. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
300 ml vlažná |
|
|
|
50 ml |
|
Plnka: | |
500 g |
|
8 plátkov |
|
250 g |
|
1 ks |
|
(čerstvá alebo sušená) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.
- 2
Medzitým na cibuli opražíme na kocky nakrájanú kapustu a dusíme do polomäkka.
- 3
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na oleji, ochutíme nasekanou šalviou.
- 4
Z vykysnutého cesta vytvoríme bochník a necháme znova odpočívať asi 10 minút. Potom cesto vyváľame do formy bagety. V strede urobíme po celej dĺžke žľab, do ktorého uložíme slaninu. Potom pridáme opraženú panenku a dusenú kapustu.
- 5
Cesto zatvoríme a opatrne vyváľame do tvaru bagety. Necháme znova odpočívať asi 10 minút. Plech potrieme olivovým olejom, položíme naň bagetu a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 minút.
Tiež plnená bageta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu