Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg sudová |
|
50 g domáca |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
200 ml (33 %) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
400 g domáca |
|
1/2 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Údenú slaninu som pokrájala na kocky a do rajnice vytopiť tuk.
-
2
Hneď som pridala pokrájanú cibuľu a kryštálový cukor.
-
3
Keď sa všetko skaramelizovalo spolu,
-
4
...pridala som sudovú kapustu, ale spolu som ju dusila iba 10 minút, treba miešať, aby sa rovnomerne opiekla.
-
5
V mlieku som vymiešala múku a pridala som ku kapuste a nechala prejsť varom na veľmi slabom plameni.
-
6
Ihneď som pridala šľahačku a nechala opäť prejsť varom iba chvíľku. Dochutila som mletým čiernym korením, soliť nie je potrebné, lebo kapusta je solená.
-
7
Hotový prívarok čaká na servírovanie. Podávala som ho s knedlíkom. Posypala som ho čerstvým kôprom.
-
8
Údenú krkovičku som uvarila v kapustnici. Vybrala som ju a nakrájala na plátky. Na panvicu som dala masť, pridala štipku červenej mletej papriky a vložila som údenú krkovičku, opiekla z jednej aj druhej strany iba chvíľku. Takto som ju podávala na tanieri s chlebíkom,
-
9
...alebo s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu