Bravčové s kapustou
Bravčové s kapustou

Valašská kapusta fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 16. apríla 2018
Valašská kapusta (fotorecept)
Foto: eruska25

Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept mám z knižky Recepty starej mamy z r. 1984, kúpila som si ju, keď som sa vydala. Jajáj, to sú už roky. Je to veľmi dobré, hlavne v lete, keď je fajná čerstvá kapusta.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 kg
500 ml
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti, osolíme, pridáme na kocky pokrájané mäso, papriku a popražíme.

    Valašská kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podlejeme vodou a dusíme asi pol hodiny.

    Valašská kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou, aby nepriháralo. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a povaríme. Smotanu vyberám z chladničky už na začiatku varenia, aby nebola celkom studená. Keď má izbovú teplotu nezvykne sa totiž zraziť. Podávame s knedľou.

    Valašská kapusta (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Anulienka1 (16.4.2018 20:18)

Mohla, bez obáv, je to veľmi chutné. Moja mama zahusťuje zemiakom kyslú, aj sladkú kapustu, hovorí tomu slezské zelí a varí k tomu chlupaté knedlíky a údené.
Jaj, zabudla som tento výborný recept pochváliť, dobre, že si ho pripomenula. Mám susedu z Moravy a vždy sa vadíme, ktoré je lepšie, či ten môj, z kyslej kapusty, alebo ich valašský. Mne chutia obe varianty, a najviac tá, ktorú mi niekto pripraví a naservíruje.
Vyzera to byt velmi chutne. A priznam sa, este som to neskusal, ale myslim prisiel cas to vyskusat.