Valašská kapusta fotorecept
Foto: eruska25
Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept mám z knižky Recepty starej mamy z r. 1984, Zobraziť celý popisJe to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept mám z knižky Recepty starej mamy z r. 1984, kúpila som si ju, keď som sa vydala. Jajáj, to sú už roky. Je to veľmi dobré, hlavne v lete, keď je fajná čerstvá kapusta.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti, osolíme, pridáme na kocky pokrájané mäso, papriku a popražíme.
-
2
Podlejeme vodou a dusíme asi pol hodiny.
-
3
Pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou, aby nepriháralo. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a povaríme. Smotanu vyberám z chladničky už na začiatku varenia, aby nebola celkom studená. Keď má izbovú teplotu nezvykne sa totiž zraziť. Podávame s knedľou.
Ja som varila a dcéra fotila. Ona sa vyžíva vo fotení jedla, ja sama by som to v živote takto neodfotila. A čo sa týka servírovania : Dominika dala na tanier okrúhlu formu, natlačila do nej kapustu a potom opatrne odobrala formu.
Viem, že sa tak robí ryža, ale vytvarovať tak valašskú kapustu by ma nenapadlo :D Je to super a pozdravujem Dominiku :)
Ďakujem, pozdrav odovzdám.
Postrúhaný zemiak nemám odskúšaný. Ja často múku nahrádzam jemnými ovsenými vločkami.
Mohla, bez obáv, je to veľmi chutné. Moja mama zahusťuje zemiakom kyslú, aj sladkú kapustu, hovorí tomu slezské zelí a varí k tomu chlupaté knedlíky a údené.