Zapekaná kyslá kapusta fotorecept
Foto: kvakac
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zvýšila mi šunka aj syr, tak som to takto zapiekol. Ku zemiakom to bolo veru dobré. Z kapusty vytlačíme vodu. Šunku pokrájame na malé kocky. Fazuľu dáme aj s omáčkou a ešte pridáme trochu čili omáčky. Všetko to spolu premiešame so syrom aj vajcami. Kto chce osolí, ale podľa mňa netreba. Ja som nesolil a bolo to dosť slané.
-
2
Natiahneme to na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a potreli maslom. Rúru vopred nahrejeme na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
-
3
Pekne sa nám to zapečie. Necháme to trochu vychladnúť a môžeme podávať. Vonia a chutí to ohromné.
-
4
Môžeme to podávať ako samostatné jedlo, alebo spolu so zemiakmi čí k nejakému mäsu.
Vďaka za uznanie.