Kapustové koláče
Kapustové koláče

Kapustníky so slaninkou

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 30. júla 2018
Kapustníky so slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

1 bochník
1 kg
300 g
1 PL
1 ks (malá)




Postup

  1. 1

    Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky, popražíme. Vložíme kapustu, dosolíme a dokoreníme. Dusíme asi 20 minút.

  2. 2

    Kysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, vykrojíme kolieska ako menšia dlaň, na spodné položíme kapustu, druhým prikryjeme a po okrajoch pritlačíme. Pečieme asi 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu