prazdny

Sedliacka omeleta s hubami

Kuracie mäso

Túto omeletu som urobil podľa @Haji z jej diskusií - čo dnes varíte - trochu som to...

prazdny

Vyprážaný vatovec

Bezmäsité jedlá

Vatovec je vynikajúcá huba na vysmážanie.

prazdny

Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú

Bezmäsité jedlá

Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...

prazdny

Bryndzové pirohy s hubovým ragú

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

prazdny

Zemiaková polievka s paletou vôní

Bezmäsité jedlá

Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...

prazdny

Domáce hubové korenie

Super korenie na zvýraznenie hubovej chuti.

prazdny

Jarná špičková polievka

Bezmäsité jedlá

Pri ceste na záhradu rastú v tráve popri chodníku huby, tanečnica poľná, ľudovo nazývaná špička....

prazdny

Krémová dubáková polievka

Hlavné jedlá

Kto by ju nemal rád. A ešte keď je v nej veľa dubákov.

prazdny

Polenta s hubami a cuketou

Bezmäsité jedlá

Námet na rýchly obed alebo večeru pred nastávajúcou sezónou cukiet....

prazdny

Dubáková omáčka

Bezmäsité jedlá

Mal som možnosť kukať sa na prsty "šéfkuchárovi" Milanovi ...

prazdny

Hubové rezne

Bezmäsité jedlá

Takto naša mama robila "houbové řízky". Tu na Slovensku som ...

prazdny

Kuracie prsia s hubami v krémovej omáčke s bylinkami

Kuracie mäso

Chutný recept na kuarcie prsia trošku inak. Čerstvé bylinky pridajú vynikajúcu chuť.

prazdny

Cestoviny fettuccine s hustou hubovou omáčkou

Cestoviny

Milujeme jedlá s hubami všetkého druhu. Obdivujem a rešpektujem pozitívny vplyv jednotlivých zložiek aj týchto darov...

prazdny

Slané palacinky plnené sírovcom na smotane

Hlavné jedlá

Sírovec je fantastická huba, ktorá je najchutnejšia práve na jar. Dá sa pripraviť rôznymi spôsobmi,...

prazdny

Hlivová smotanová polievka s chipsami

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá a veľmi rýchlo hotová polievka z hlivy. Vrch som ozdobila chrumkavými chipsami taktiež z hlivy....

prazdny

Vyprážaný hlivový trs v smotanovom cestíčku

Bezmäsité jedlá

Vyskúšala som vypražiť celý hlivový trs v cestíčku. Podarilo sa, celý trs sa prepiekol a...

prazdny

Hubová nátierka s paradajkovou bagetou

Bezmäsité jedlá

Cesto na paradajkové bagety: V 300 ml vody rozpustíme kocku droždia. Od oleja odkvapkané sušené paradajky...

prazdny

Plnené šampiňóny s hubovou omáčkou

Hlavné jedlá

Šampiňóny vydlabeme a stred odložíme.

prazdny

Kulajda

Bezmäsité jedlá

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme předem namočené...

prazdny

Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou

Večera

Ja a huby veľmi nie sme kamaráti, toto je jeden z mála receptov, kde ich dokážem zjesť....

prazdny

Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, ...

prazdny

Omáčka zo sušených húb

Bezmäsité jedlá

Tri alebo 4 hrste sušených húb zalejeme teplou vodou a necháme...

prazdny

Voňavá nátierka z čerstvých húb

Bezmäsité jedlá

Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...

prazdny

Hubová polievka pre dušu

Bezmäsité jedlá

Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu...

prazdny

Špecle s hríbmi a parmezánom

Cestoviny

Je to bleskový obed, pritom voňavý a chutný.

prazdny

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou

Bravčové mäso

Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

prazdny

Zapečené šampiňóny so syrovou plnkou

Hlavné jedlá

Šampiňóny očistíme a vyrežeme nožičky.

prazdny

Bryndzové halušky podľa Kristíny Nemčkovej

Cestoviny

Bryndzové halušky, ktoré robí Kristína Nemčková, víťazka súťaže MasterChef Česko, nie sú také, ...

prazdny

Šalát Emerald

Šaláty

Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po...

prazdny

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú

Bezmäsité jedlá

Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...