Zemiaková polievka s hubami
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 21. februára 2021
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 21. februára 2021
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks |
|
40 g |
|
40-50 g (alebo podľa potreby) |
|
4 ks väčšie |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
kúsok |
|
50 g (nemusí byť) |
|
hrsť |
|
|
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
|
Postup
-
1
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme teplotu a pozvoľna restujeme dozlatista. Takto orestovanú zápražku zalejeme studenou vodou, rozšľaháme metličkou, ochutíme soľou, rascou, mletým korením a varíme asi 20 minút.
- 2
Počas varu pridáme do polievky očistené, na hrubšie kusy nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu. Sušené huby krátko namočíme do horúcej vody a spolu s ňou ich pridáme do polievky. Polievku varíme do úplného zmäknutia surovín.
- 3
Na záver polievku dochutíme nastrúhaným čerstvým cesnakom a pokrájanými lístkami čerstvého majoránu.
- 4
Listy kelu nakrájame na štvorce, ktoré sparíme v horúcej vode a následne ich vložíme do hotovej polievky.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu