Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Matej Dovičovič
šéfkuchár reštaurácie Al Trivio Centrál v Bratislave, 30. októbra 2020
šéfkuchár reštaurácie Al Trivio Centrál v Bratislave, 30. októbra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu domácich „raviol“ si iste obľúbite.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme posekanú šalotku, pridáme pokrájané lesné huby a chvíľku podusíme a šťavu necháme vyredukovať. Pridáme nasekané sušené paradajky, tymian a smotanu na varenie. Krátko povaríme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 2
Z múky, zo žĺtkov a z vody podľa potreby vymiesime tuhé cesto, ktoré vyvaľkáme na doske na hrúbku 1,5 mm. Rozvaľkané cesto rozkrájame na rovnaké štvorce a uvaríme vo vriacej osolenej vode.
- 3
Takto pripravenú cestovinu prekladáme na tanieri hubovou plnkou, dochutíme parmezánom a olivovým olejom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu