Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami

Matej Dovičovič
šéfkuchár reštaurácie Al Trivio Centrál v Bratislave, 30. októbra 2020
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu domácich „raviol“ si iste obľúbite.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g (múka na cestoviny z tvrdej pšenice)
4 ks
1 ks
150 g čerstvé
50 g
100 ml
 vetvička




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme posekanú šalotku, pridáme pokrájané lesné huby a chvíľku podusíme a šťavu necháme vyredukovať. Pridáme nasekané sušené paradajky, tymian a smotanu na varenie. Krátko povaríme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Z múky, zo žĺtkov a z vody podľa potreby vymiesime tuhé cesto, ktoré vyvaľkáme na doske na hrúbku 1,5 mm. Rozvaľkané cesto rozkrájame na rovnaké štvorce a uvaríme vo vriacej osolenej vode.

  3. 3

    Takto pripravenú cestovinu prekladáme na tanieri hubovou plnkou, dochutíme parmezánom a olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia