Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Stroganov fotorecept

johnydesire - fotkajohnydesire, 28. marca 2021
Stroganov (fotorecept)
Foto: johnydesire

Pre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové. Hlivu ustricovú som použil, lebo na Zobraziť celý popisPre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové. Hlivu ustricovú som použil, lebo na rozdiel od šampiňónov majú aspoň akú takú chuť húb, no úplne najlepšie sú huby čerstvé priamo nazbierané v lese :)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 g
5 ks
1 ks
3 ks
250 ml (33 %)
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľku si nakrájam na drobno a v hrnci (2,5 l) restujem na oleji do sklovita. Hovädzie mäso nakrájam na rezance (podľa fotky asi nie :D) Mäso pridám k cibuli, premiešam, nech sa pekne zavrie a dusím.

    Stroganov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď mäsko pekne pustí šťavu, pridám nasekaný cesnak, soľ, korenie a kurkumu. Budem ho dusiť, až kým nebude takmer mäkké.

    Stroganov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hlivu ustricovú nakrájam na väčšie kusy, mám rád keď cítim, že to je huba. Premiešam, zalejem vodou do výšky húb a mäsa a nechám variť.

    Stroganov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám na tenké kolieska nakrájané kyslé uhorky. Premiešam a chvíľku spolu povarím. Dávam viac uhoriek, dodajú fantastickú chuť.

    Stroganov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridám po jednej polievkovej lyžici pretlaku a horčice, premiešam, nechám prevrieť a podľa potreby dochutím.

    Stroganov (fotorecept) - obrázok 5
  6. Horčica
  7. 6

    Úplne na záver vlejem smotanu, nechám prevrieť a odstavím z ohňa.

    Stroganov (fotorecept) - obrázok 6
  8. 7

    Stroganov je hotový, zbožňujem tú chuť :) Podávam najradšej s tarhoňou.

    Stroganov (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

johnydesire
@2010 (29.3.2021 11:43) História jedla je zaujímavá, určite vyskúšam aj tento úplne pôvodný recept. Ďakujem ? Toto je môj "Stroganov" preto som to napísal s "V" na konci... A pritom sa vždy rozčúlim keď vidím v reštaurácii napísané: Gordon blue ? Mal by som sa nad sebou zamyslieť ?

johnydesire
@afataga (29.3.2021 15:55) Zaujímavý recept, hlavne tá príprava mäsa zvlášť. Určite vyskúšam. Len či to zvládnem bez uhoriek :)

1x haji
chemik
@afataga (29.3.2021 15:55)

Nakládané kyselé okurky smažené v trojobalu je má oblíbená pivní pochoutka, ale nechávám to na našem hospodském kuchaři neb já bych se s tím nepatlal




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia