Stroganov fotorecept
Foto: johnydesire
Pre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové. Hlivu ustricovú som použil, lebo na Zobraziť celý popisPre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové. Hlivu ustricovú som použil, lebo na rozdiel od šampiňónov majú aspoň akú takú chuť húb, no úplne najlepšie sú huby čerstvé priamo nazbierané v lese :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku si nakrájam na drobno a v hrnci (2,5 l) restujem na oleji do sklovita. Hovädzie mäso nakrájam na rezance (podľa fotky asi nie :D) Mäso pridám k cibuli, premiešam, nech sa pekne zavrie a dusím.
-
2
Keď mäsko pekne pustí šťavu, pridám nasekaný cesnak, soľ, korenie a kurkumu. Budem ho dusiť, až kým nebude takmer mäkké.
-
3
Hlivu ustricovú nakrájam na väčšie kusy, mám rád keď cítim, že to je huba. Premiešam, zalejem vodou do výšky húb a mäsa a nechám variť.
-
4
Pridám na tenké kolieska nakrájané kyslé uhorky. Premiešam a chvíľku spolu povarím. Dávam viac uhoriek, dodajú fantastickú chuť.
-
5
Pridám po jednej polievkovej lyžici pretlaku a horčice, premiešam, nechám prevrieť a podľa potreby dochutím.
-
6
Úplne na záver vlejem smotanu, nechám prevrieť a odstavím z ohňa.
-
7
Stroganov je hotový, zbožňujem tú chuť :) Podávam najradšej s tarhoňou.
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-stroganoff/24500-recep...
Nekritizujem tvoju variantu, vsetko sa vyvija a meni.
maso nedusim, len ako minutku. Do originalu patria sampinony, ale ja mam dost lenych hub, tak pouzivam tie. Tie uhorky nedavam, mne strasne nechutia teple uhorky, horsie je uz snad len teple pivo :-)
Načo?
Nakládané kyselé okurky smažené v trojobalu je má oblíbená pivní pochoutka, ale nechávám to na našem hospodském kuchaři neb já bych se s tím nepatlal