Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 20. októbra 2020
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 20. októbra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
Bagetka: | |
250 g |
|
1/2 bal. |
|
125 ml |
|
1 KL |
|
100 g |
|
2 PL |
|
|
|
Ragú: | |
600 g (zmes) |
|
100 ml |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1-2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou a s pokrájanými olivami, pridáme olivový olej. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 30 min. Z cesta vytvarujeme bagetu a pečieme v rúre na 180 stupňoch približne 20 minút.
- 2
Ragú: Nakrájanú šalotku orestujeme na oleji, potom pridáme zmes pokrájaných lesných húb. Orestujeme a základ podlejeme bielym vínom. Pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie. Podusíme a nakoniec vmiešame studené maslo s parmezánom.
- 3
Ragú podávame na nakrájanej hrianke z olivovej bagetky.
Tiež dusené huby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu