Dusené huby
Dusené huby

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke

Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 20. októbra 2020
Hubové ragú na domácej olivovej hrianke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Bagetka:
250 g
1/2 bal.
125 ml
1 KL
100 g
2 PL
Ragú:
600 g (zmes)
100 ml
2 strúčiky
100 g
2 PL
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou a s pokrájanými olivami, pridáme olivový olej. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 30 min. Z cesta vytvarujeme bagetu a pečieme v rúre na 180 stupňoch približne 20 minút.

  2. 2

    Ragú: Nakrájanú šalotku orestujeme na oleji, potom pridáme zmes pokrájaných lesných húb. Orestujeme a základ podlejeme bielym vínom. Pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie. Podusíme a nakoniec vmiešame studené maslo s parmezánom.

  3. 3

    Ragú podávame na nakrájanej hrianke z olivovej bagetky.

Diskusia k receptu