Vianočný kubo
Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. decembra 2020
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. decembra 2020
Foto: archív J. Žídeka
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Sušené huby namočíme do vody a potom domäkka uvaríme. Na rozpálenej panvici necháme rozpustiť 3 PL masla alebo masti a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. K podusenej cibuli pridáme 1/2 nakrájaného cesnaku a uvarené huby.
- 2
Hubovú zmes pridáme k uvareným krúpam, pridáme nakrájaný zvyšný cesnak, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Pridáme majorán a nakrájané maslo a opäť zamiešame.
- 3
Zmes dáme do zapekacej misy, povrch uhladíme, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekáme asi 30 minút.
Tiež krúpy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu