Fazuľová kaša
Fazuľová kaša

Fazuľová kaša s restovanými dubákmi a feniklom

Miloš Mikuš
vedec s vareškou a kalichom vína, 15. marca 2021
Fazuľová kaša s restovanými dubákmi a feniklom
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie

Suroviny

Fazuľová kaša:
300 g (suchá)
4 strúčiky
2 ks väčšia
2 PL
Huby:
300 g mrazené
250 ml
2 PL
2 PL
Fenikel:
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu necháme namočenú vo vode 6 až 12 hodín. Potom ju uvaríme s cesnakom domäkka. Scedíme ju a prepasírujeme cez jemné sitko. Prepasírovanú fazuľovú kašu podlejeme asi 1 dl vody, osolíme, pridáme cibuľu dozlatista opraženú na masti a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Pred koncom pridáme pár strekov worcesterskej omáčky a dosolíme.

  2. 2

    Dubáky pomaly restujeme na masle dohneda. Poprášime práškom zo sušených húb, podlejeme smotanou, osolíme, okoreníme a povaríme do zhustnutia omáčky.

  3. 3

    Fenikel pokrájame priečne na asi pol centimetra hrubé plátky, premiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme z oboch strán.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia