Rýchle huby s vyprážaným vajcom
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 16. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
500 g čerstvé |
|
4 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks malá |
|
štipka |
|
2 hrste |
|
2 PL na restovanie (prepustené maslo, masť, olej) |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
Na trojobal: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
V kastróliku na tuku orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený alebo najemno nakrájaný cesnak. Pridajte očistené a nakrájané huby (cca 1x1 cm), trochu podlejte vodou (nie veľa, len málo a podľa toho, koľko vody pustia samotné huby). Huby na miernom ohni poduste 8 minút, osoľte, okoreňte a ochuťte mletou rascou.
- 2
Kým sa dusia huby, pripravte stratené vajce - do vriacej osolenej vody s octom rozklepnete vajce. Po uvarení vložte vajce do vody s ľadom, aby sa rýchlo ochladilo. Potom vajce klasicky obaľte v trojobale (múka, rozšľahané vajce, strúhanka).
- 3
Keď máte všetko pripravené, môžete pristúpiť k servírovaniu. Do podusených húb pridajte špenátové listy. Vajce, krátko opražte na rozpálenom oleji, tak, aby žĺtok ostal riedky. Okamžite podávajte.
Tiež huby:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu