Restované huby
Restované huby

Rýchle huby s vyprážaným vajcom

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 16. októbra 2020
Rýchle huby s vyprážaným vajcom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g čerstvé
4 ks
2 strúčiky
1 ks malá
štipka
2 hrste
2 PL na restovanie (prepustené maslo, masť, olej)
podľa chuti
podľa chuti
Na trojobal:
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V kastróliku na tuku orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený alebo najemno nakrájaný cesnak. Pridajte očistené a nakrájané huby (cca 1x1 cm), trochu podlejte vodou (nie veľa, len málo a podľa toho, koľko vody pustia samotné huby). Huby na miernom ohni poduste 8 minút, osoľte, okoreňte a ochuťte mletou rascou.

  2. 2

    Kým sa dusia huby, pripravte stratené vajce - do vriacej osolenej vody s octom rozklepnete vajce. Po uvarení vložte vajce do vody s ľadom, aby sa rýchlo ochladilo. Potom vajce klasicky obaľte v trojobale (múka, rozšľahané vajce, strúhanka).

  3. 3

    Keď máte všetko pripravené, môžete pristúpiť k servírovaniu. Do podusených húb pridajte špenátové listy. Vajce, krátko opražte na rozpálenom oleji, tak, aby žĺtok ostal riedky. Okamžite podávajte.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre