Zapečené šampiňóny
Jaroslav Wyka
šéfkuchár Natacha Pacal Restaurant v Bratislave, 2. januára 2021
šéfkuchár Natacha Pacal Restaurant v Bratislave, 2. januára 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme salsu – nasekáme nadrobno petržlenovú vňať, šalotku, pridáme olej, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Premiešame.
- 2
Z umytých šampiňónov vyberieme nožičky. Z cukety odstránime vodnatý stred. Cuketu nakrájame nadrobno, vytlačíme šťavu, pridáme nasekané šampiňónové nožičky a zmes osolíme a okoreníme.
- 3
Zmesou naplníme šampiňóny, prekryjeme kúskom čedaru a navrch dáme trošku salsy. Pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.
Tiež plnené šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu