Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Zapečené šampiňóny

Jaroslav Wyka
šéfkuchár Natacha Pacal Restaurant v Bratislave, 2. januára 2021
Zapečené šampiňóny
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
na 180 °C

Suroviny

10-12 ks väčšie
1 ks menšia
100 g
30 g
2 ks veľká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme salsu – nasekáme nadrobno petržlenovú vňať, šalotku, pridáme olej, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Premiešame.

  2. 2

    Z umytých šampiňónov vyberieme nožičky. Z cukety odstránime vodnatý stred. Cuketu nakrájame nadrobno, vytlačíme šťavu, pridáme nasekané šampiňónové nožičky a zmes osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Zmesou naplníme šampiňóny, prekryjeme kúskom čedaru a navrch dáme trošku salsy. Pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.

Diskusia k receptu