Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 2. februára 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
1 kg (s kožou) |
|
|
|
|
|
50 g |
|
Omáčka: | |
50 g |
|
500 g |
|
50 g |
|
750 ml |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
50 g |
|
25 g |
|
|
|
|
|
Zemiaky v popole: | |
1 kg |
|
50 g |
|
200 g (zo zoo obchodu) |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom preložíme na plech, okoreníme, pridáme maslo a dopečieme v rúre pri 180 stupňoch 13 minút. Potom vyberieme a nakrájame na hrubé plátky.
- 2
Do hrnca dáme maslo, rozohrejeme, pridáme nakrájanú cibuľu a dubáky očistené a nakrájané na kocky. Restujeme 15 minút, pridáme biele víno a necháme odpariť. Pridáme sušené dubáky, vývar a smotanu. Varíme cca 45 minút na malom ohni, potom omáčku odstavíme a ochutíme.
- 3
Môžeme podávať napríklad so zemiakmi v popole. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a schladíme. Opečieme na panvici s maslom do hneda. Popol urobíme tak, že seno dáme do veľkého ohňovzdorného hrnca a zapálime. Keď seno zhorí a zostane popol, zemiaky v ňom pováľame, aby sa obalili, alebo ich popolom poprášime. Dosolíme.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu