Grilované kuracie prsia
Grilované kuracie prsia

Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou

Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 2. februára 2021
Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

1 kg (s kožou)
50 g
Omáčka:
50 g
500 g
50 g
750 ml
250 ml
100 ml
50 g
25 g
Zemiaky v popole:
1 kg
50 g
200 g (zo zoo obchodu)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom preložíme na plech, okoreníme, pridáme maslo a dopečieme v rúre pri 180 stupňoch 13 minút. Potom vyberieme a nakrájame na hrubé plátky.

  2. 2

    Do hrnca dáme maslo, rozohrejeme, pridáme nakrájanú cibuľu a dubáky očistené a nakrájané na kocky. Restujeme 15 minút, pridáme biele víno a necháme odpariť. Pridáme sušené dubáky, vývar a smotanu. Varíme cca 45 minút na malom ohni, potom omáčku odstavíme a ochutíme.

  3. 3

    Môžeme podávať napríklad so zemiakmi v popole. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a schladíme. Opečieme na panvici s maslom do hneda. Popol urobíme tak, že seno dáme do veľkého ohňovzdorného hrnca a zapálime. Keď seno zhorí a zostane popol, zemiaky v ňom pováľame, aby sa obalili, alebo ich popolom poprášime. Dosolíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia