Podpolianska hríbová mrvenica fotorecept
Foto: emdy
Hustá a sýta polievka z domácich surovín.
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
90 minút
na 110 °C
na 110 °C
Postup
-
1
Pripravíme si vývar. V tomto prípade z kačky, cibule a dochutíme: soľ, paprika a korenie.
-
2
Pripravíme si zvyšné suroviny a nakrájané hríby podusíme na panvici s olejom do mäkka.
-
3
Keď sa mäso oddeľuje od kosti, pridáme do polievky nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Mäso oberieme, nakrájame na drobné kúsky a vrátime do polievky aj s podusenými hubami. Z múky a vajec si pripravíme polosuché cesto, ktoré posolíme. Platí zásada na 1 vajce 100 g hladkej múky.
-
4
Mrvenicu nastrúhame do vriacej osolenej vody. Keď mrvenica vypláva je hotová. Scedíme a premiešame s 1 PL oleja, aby sa nezlepila.
Diskusia k receptu