Hubová polievka
Hubová polievka

Podpolianska hríbová mrvenica fotorecept

emdy - fotkaemdy, 3. januára 2021
Podpolianska hríbová mrvenica (fotorecept)
Foto: emdy

Hustá a sýta polievka z domácich surovín.

8
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 110 °C

Suroviny

700 g
400 g
300 g
2 ks
400 g
2 ks
200 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si vývar. V tomto prípade z kačky, cibule a dochutíme: soľ, paprika a korenie.

    Podpolianska hríbová mrvenica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si zvyšné suroviny a nakrájané hríby podusíme na panvici s olejom do mäkka.

    Podpolianska hríbová mrvenica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa mäso oddeľuje od kosti, pridáme do polievky nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Mäso oberieme, nakrájame na drobné kúsky a vrátime do polievky aj s podusenými hubami. Z múky a vajec si pripravíme polosuché cesto, ktoré posolíme. Platí zásada na 1 vajce 100 g hladkej múky.

    Podpolianska hríbová mrvenica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mrvenicu nastrúhame do vriacej osolenej vody. Keď mrvenica vypláva je hotová. Scedíme a premiešame s 1 PL oleja, aby sa nezlepila.

    Podpolianska hríbová mrvenica (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

oldomachac
ano, polievka ako ma byt, ale keby ju pre mna moja zena varila, tak by som ju poprosil, aby mrvenica bola zavarena priamo v polievke, nie osobitne,