Podpolianska hríbová mrvenica fotorecept
Hustá a sýta polievka z domácich surovín.
porcií
príprava
na 110 °C
Suroviny
700 g |
|
400 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
400 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si vývar. V tomto prípade z kačky, cibule a dochutíme: soľ, paprika a korenie.
-
2
Pripravíme si zvyšné suroviny a nakrájané hríby podusíme na panvici s olejom do mäkka.
-
3
Keď sa mäso oddeľuje od kosti, pridáme do polievky nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Mäso oberieme, nakrájame na drobné kúsky a vrátime do polievky aj s podusenými hubami. Z múky a vajec si pripravíme polosuché cesto, ktoré posolíme. Platí zásada na 1 vajce 100 g hladkej múky.
-
4
Mrvenicu nastrúhame do vriacej osolenej vody. Keď mrvenica vypláva je hotová. Scedíme a premiešame s 1 PL oleja, aby sa nezlepila.
Tiež hubová polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu