Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 19. októbra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť jedlá ako z najjemnejšieho a najdrahšieho mäska. Ale aj ako príloha či korenina Zobraziť celý popisMäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť jedlá ako z najjemnejšieho a najdrahšieho mäska. Ale aj ako príloha či korenina dodajú jedlu osobitú vôňu aj chuť. Preto ich aj my – Chlapci Na panvici máme radi v komore i na tanieri. Veď za ktorou inou surovinou môžeme podnikať také príjemné a zároveň užitočné lesné túry? Praženica s čerstvo nazbieranými hubami je potom veľmi opojnou odmenou za nachodené kilometre...
porcie
príprava
Postup
-
1
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, aby slanina držala na mäse. Necháme odležať.
- 2
Na omáčku speníme na oleji cibuľu dohneda, pridáme rascu a 1 minútu opekáme. Pridáme pokrájané huby, restujeme a prilejeme víno. Necháme zredukovať. Potom pridáme smotanu a krátko povaríme. Dochutíme čerstvým tymianom, soľou a korením.
- 3
Panenku v slanine po odbalení z fólie pečieme v rúre na 130 stupňoch 25 minút doružova.
Tiež bravčová panenka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu