Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 19. októbra 2020
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 19. októbra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, aby slanina držala na mäse. Necháme odležať.
- 2
Na omáčku speníme na oleji cibuľu dohneda, pridáme rascu a 1 minútu opekáme. Pridáme pokrájané huby, restujeme a prilejeme víno. Necháme zredukovať. Potom pridáme smotanu a krátko povaríme. Dochutíme čerstvým tymianom, soľou a korením.
- 3
Panenku v slanine po odbalení z fólie pečieme v rúre na 130 stupňoch 25 minút doružova.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu