Hubník
Vojto Artz
prezident SZKC a šéfkuchár Metro, 22. decembra 2020
prezident SZKC a šéfkuchár Metro, 22. decembra 2020
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
60 g (alebo 280 g mrazených) |
|
1 ks veľká |
|
2-3 strúčiky |
|
|
|
500 ml |
|
5-6 PL |
|
5 ks (alebo hriankový chlieb) |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hrsť |
|
(na vysypanie pekáča) |
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.
- 2
Huby vopred namočíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na bravčovej masti, pridáme prelisovaný cesnak, huby, soľ a rascu a krátko ešte restujeme.
- 3
Chlieb alebo pečivo nakrájame na kocky. Všetko spolu dobre zmiešame a pridáme vajcia. Zmes dochutíme muškátovým kvetom, nasekanou petržlenovou vňaťou a majoránom a prípadne dosolíme.
- 4
Zmes rozprestrieme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča alebo do formy (srnčieho chrbta) a pečieme asi 45 minút na 180 °C.
Tiež plnka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu