Hubová plnka
Hubová plnka

Hubník

Vojto Artz
prezident SZKC a šéfkuchár Metro, 22. decembra 2020
Hubník
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
45 minút
na 180 °C

Suroviny

60 g (alebo 280 g mrazených)
1 ks veľká
2-3 strúčiky
500 ml
5-6 PL
5 ks (alebo hriankový chlieb)
3 ks
hrsť
 (na vysypanie pekáča)




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.

  2. 2

    Huby vopred namočíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na bravčovej masti, pridáme prelisovaný cesnak, huby, soľ a rascu a krátko ešte restujeme.

  3. 3

    Chlieb alebo pečivo nakrájame na kocky. Všetko spolu dobre zmiešame a pridáme vajcia. Zmes dochutíme muškátovým kvetom, nasekanou petržlenovou vňaťou a majoránom a prípadne dosolíme.

  4. 4

    Zmes rozprestrieme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča alebo do formy (srnčieho chrbta) a pečieme asi 45 minút na 180 °C.

Diskusia k receptu