Granátové jablká do zásoby
Je sezóna granátových jabĺk. Sú všestranne použiteľné - ja ich jadierka a šťavu pridávam do nápojov,...
Orechové figy a mandlové datle
Inspirovala jsem se v Turecku a moc se mi to líbí. Není to pouze vánoční,...
Brutálna praženica
kúpime 10 vajec musíme mať, olej (olivový od panny čiže panenský-ťažko sa zháňa), trošku...
Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...
Ghee, alebo ako si vyrobiť základné suroviny indickej kuchyne.
Na varenie po „indicky“ nám treba naozaj viac korenín ako sme zvyknutí používať. Nestačí len soľ,...
Tradičný arabský kahk
Kahk je tradičný arabský ramadánový koláč. Pripravuje a konzumuje sa počas ramadánu, čo je v...
Jamajská tekvicová polievka
túto jednoduchú pikantnú tekvicovú polievku, ktorá výborne zahreje, zasýti a pritom je diétna, jedávajú...
Hovädzie mäso po mexicky
Hovädzie mäsko si nakrájame na malé kúsky, takisto cibuľku a stonkový zeler.
Špagetti vongole
Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu...
Jordánske kurča
Toto jedlo kedysi varil nebohý herec Durdík ml. a mal ho od svojho kamaráta-jordánca, tak...
Kráľovská ovsená kaša
Šafrán má takmer cenu zlata (6 583 €/kg), jeho medová zároveň trochu ostrá chuť je nezameniteľná....
Sušené chili
Tieto papričky pestujeme, lebo sa mi veľmi páčia. Aj len ako rastlina. Nechávame si...
Tmavá šošovica po indicky
Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame...
Dyňové karí
Dyňu olúpeme, odstránime semienka a dužinu nakrájame na velké kocky. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame....
Banánová polievka
náhodou som tento recept objavila v jednom časopise a pretože mám veľmi rada netradičné chute, tak...
Pilau rice
Používam ako prílohu, ale je taká dobrá, že sa dá jesť aj sama o sebe,...
Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády
Spojenie jemných chutí v ľahkom dezerte, preliate sladkou omáčkou.
Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...
Jednoduchý tuniak
Tuniaka nakrájame na 3x3 cm. Osolíme a okoreníme. Tuniaka opečieme na olivovom oleji na rozpálenej...
Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...
Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...
Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...
Expresný kuskus na taliansky spôsob
Extra rýchle, zdravé a chutné jedlo z kuskusu so sušenými paradajkami, olivami, pestom... Asi...
Papriky s rozpečeným kozím syrom a dresingom s píniovými orieškami
Po dovolenke s výletom na francúzsku Korziku, kde som si dala šalát s grilovaným kozím syrom,...
Ríbezľový chilli džem
Recept pochádza z webu, a keďže som mal tento rok dosť ríbezlí, vyskúšal som... týmto...
Tekvicový koláčik s Azuki
Prvýkrát som ho jedla pred pár týždňami v reštaurácii a zachutil mi tak, že som hneď...
Nakladané papričky Jalapeňos
Jedna z možností, ako zúžitkovať úrodu čerstvých chilli papričiek. Týmto spôsobom možno použiť aj iné...
Ananásový nákyp
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Scedíme ich a necháme odkvapkať.
Mexico
Mali sme rodinnú oslavu ktorá sa mala konať v prírode ale Pán Boh to zmenil a tak...
Cícerové fašírky FALAFEL
Tieto jednohubky sú výbornou maškrtou počas letných dní, keď máme chuť na ľahký obed, keďže niesú...