Špagety na čínsky spôsob

bonpari - fotkabonpari, 17. februára 2012
Špagety na čínsky spôsob
Foto: bonpari

Dostala som chuť na čínske slíže. Suroviny doma dáke boli, tak prečo to neskúsiť..

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1/2 balíčka
2 ks väčšia
10 plátkov
4 listy
1 ks (menší)
5 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme špagety. Kým sa varia do mäkka, pripravíme si všetku zeleninu.

  2. 2

    Mrkvu som očistila, prekrojila na polovicu a škrabkou v podstate nakrájala/olúpala na tenké plátky. Mrkvu dáme na panvicu s trochou oleja restovať ako prvú.

  3. 3

    Bambusové výhonky som mala zavárané, konkrétne z Lidlu. Každý plátok som ešte prekrojila na polovicu, aby z toho vznikli pásiky a pridala som ich k mrkve. Tak sa dusili spolu pod pokrievkou.

  4. 4

    Kapustné listy som opláchla pod vodou a nakrájala na tenulililinké pásiky dlhé asi ako palec. Keď už bola mrkva mäkká, pridala som kapustu a dusila ďalej. Pór som nakrájala celý na tenké prúžky a prehrabla som ich rukou, aby sa oddelili jednotlivé kúsky.

  5. 5

    Pór som pridala do panvice ako posledný a zeleninu som poliala asi 3 polievkovými lyžicami sójovej omáčky. Nechala som to ešte chvíľu podusiť, aby sa všetky chute prepojili.

  6. 6

    Na ďalšiu panvicu som dala olej, vysypala scedené špagety, pridala 2 polievkové lyžice sójovej omáčky a chvíľu popražila, aby troška stuhli a schrumkaveli, nech nie sú až také cestovinové. Nabudúce skúsim s ryžovými slížami, či to bude lepšie, no nám to chutilo aj takto.

  7. 7

    Všetko spolu zmiešame, premiešame vidličkami a môžeme podávať.

    Špagety na čínsky spôsob - obrázok 7

Diskusia k receptu

zdenkas
Aj mne sa páčia tieto špagety,je to rýchlovka musím spraviť.
prdelinka
ja som is kupila tek slize ked mali v lidli japonsky tyzden ci cinsky ?? a bolo to dobree :)) a v bille mavaju tiez tie rezance
sysa333
skúsila som tvoj recept a mal obrovský úspech. moje deti milujú čínske rezance a usúdili, že už nemusíme chodiť na rezance do "číny" ale už ich budeme variť len doma lebo sú lepšie.... :)))
dalila48
je to fakt lepšie s tými ryžovými rezancami a ja som nastrúhala aj
zeler, okrem mrkvy aj cibuľu na hrubom strúhadle, pokvapkala som
to medom a citrónom a ešte worchesterovú omáčku že mňam.
misel20
včera som si kúpila opekané rezance a kura z ananásom v bistre azíjskom a bolo to výborné :-) ale tieto tvoje špagety musím vyskúšat :)
daniella9
tiež robievam, bud použijem čínske rezance alebo, ked nemám tak špagety, k tomu mrkva, cibuľa, bambus a najmä kvalitná sojovka, a rozšľahané vajíčko a nakoniec okoreniť:-)
smartynko
Skúsil som a bolo to fajn. :) Nabudúce skúsim pridať ešte nejakú zeleninku... :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia