Foto: enerrgizer
...s papričkami jalapeňos, brokolicou a pečenými cherry paradajkami. Inšpiroval ma tento perfektný recept ...ďakujem :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...kuracie horné stehná, ja som použil bez kosti a kože som naložil do bieleho jogurtu. Pridal som aj olej, v ktorom som mal naložený syr s medvedím cesnakom a nechal som 26 hodín odpočívať v chlade...
-
2
...vo woku som na oleji nechal prasknúť semienka horčice, potom som pridal aj ostatné korenie, škoricu a ledabolo nakrájané cibule a cesnak...
-
3
...keď bola cibuľa orestovaná, vybral som ju a postupne som do rozpáleneého oleja vkladal mäso, aby sa pekne zatiahlo. Potom som k nemu vrátil cibuľu, prihodil papričky jalapeňos a zvyšný jogurt z marinády...
-
4
...dochutil som horčicou, soľou a nechal som na slabom plameni asi 31 minút prebublávať. Nakrájal som cherry paradajky, posolil som ich a prekvapol olivovým olejom...trvalo im asi 25 minút, pri 180°C pokiaľ boli ideálne pripečené...len tak aby som z nich vytiahol chuť a odparil prebytočnú vodu...
-
5
...brokolicu som rozobral na ružičky a sparil minútku vo vriacej vode, potom som ju prudko schladil, aby ostala pekne zelená a chrumkavá. Brokolicu som skamarátil s paradajkami, pridal som k nim mäsko a potom už len ...dobrú chuť :)
Bože...záchvat smiechu...z čerstvej papričky mi vypadlo " r ",nezvyknem po sebe čítať :-))))