Foto: slawek
Pôvodný brazílsky recept na šalát z čerstvého zrelého manga so syrom som trochu upravil-menej výrazný žltý syr som nahradil pikantnejším pecorinom.Výsledok je prekvapujúci-sladké a Zobraziť celý popisPôvodný brazílsky recept na šalát z čerstvého zrelého manga so syrom som trochu upravil-menej výrazný žltý syr som nahradil pikantnejším pecorinom.Výsledok je prekvapujúci-sladké a aromatické mango skvelo dopĺňa výraznú chuť pecorina a spolu tvoria nesmierne harmonický celok.Šalát možno servírovať samostatne ale aj ako súčasť studeného bufetu.V lete aj ako ľahkú a osviežujúcu večeru.Ak práve nemáte v chladničke pecorino,dá sa použiť aj eidam,prípadne ementál,chuť bude samozrejme trochu odlišná.
porcií
príprava
Postup
-
1
Suroviny
-
2
Zrelé mango ošúpeme
-
3
a
-
4
pokrájame na malé kocôčky.
-
5
Pridáme syr,
-
6
ktorý sme tiež pokrájali na malé kocky.
-
7
Do nádoby s mangom a syrom pridáme majonézu a všetko zľahka ale dôkladne premiešame. Šalát podávame vychladený, ozdobený polníčkom. Odporúčam pripraviť šalát vždy čerstvý a len v takom množstve, aké sa ihneď skonzumuje, pretože po niekoľkých hodinách, aj v chladničke mango zmení farbu – zhnedne. Podávame s čerstvým chlebom či bagetou.
Diskusia k receptu