Mangový šalát

slawek - fotkaslawek, 4. marca 2012
Mangový šalát
Foto: slawek

Pôvodný brazílsky recept na šalát z čerstvého zrelého manga so syrom som trochu upravil-menej výrazný žltý syr som nahradil pikantnejším pecorinom.Výsledok je prekvapujúci-sladké a aromatické mango skvelo dopĺňa výraznú chuť pecorina a spolu tvoria nesmierne harmonický celok.Šalát možno servírovať samostatne ale aj ako súčasť studeného bufetu.V lete aj ako ľahkú a osviežujúcu večeru.Ak práve nemáte v chladničke pecorino,dá sa použiť aj eidam,prípadne ementál,chuť bude samozrejme trochu odlišná.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

3
300 g (najlepší je pecorino)
4-5 polievkových lyžíc

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny

    Mangový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Zrelé mango ošúpeme

    Mangový šalát - obrázok 2
  3. 3

    a

    Mangový šalát - obrázok 3
  4. 4

    pokrájame na malé kocôčky.

    Mangový šalát - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme syr,

    Mangový šalát - obrázok 5
  6. 6

    ktorý sme tiež pokrájali na malé kocky.

    Mangový šalát - obrázok 6
  7. 7

    Do nádoby s mangom a syrom pridáme majonézu a všetko zľahka ale dôkladne premiešame. Šalát podávame vychladený, ozdobený polníčkom. Odporúčam pripraviť šalát vždy čerstvý a len v takom množstve, aké sa ihneď skonzumuje, pretože po niekoľkých hodinách, aj v chladničke mango zmení farbu – zhnedne. Podávame s čerstvým chlebom či bagetou.

    Mangový šalát - obrázok 7

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Uz som tento tvoj salat vyskusala a ochutnala, je to naozaj vyborna kombinacia. Pri najblizsej rodinnej oslave u mna nebude chybat na stole. Naozaj ho odporucam vyskusat.

Pridaj komentár k receptu: