Tapiokový puding s citrusovo - karamelovou polevou fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Najprv si uvaríme puding. Pripravíme si suroviny.
-
2
Vodu nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme tapiokové perličky. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni cca 10 minút. Perličky by mali zmäknúť, mali by byť takmer priehľadné s malou bielou bodkou v strede.
-
3
Teraz pridáme do hrnca kokosové mlieko, vanilku a cukor. Varíme ďalších 10 - 15 minút. Uvarený puding necháme vychladnúť.
-
4
Na polevu si pripravíme šťavu z citrusového ovocia. Ja som použila mandarinky, pomaranč a citrón.
-
5
Odmeriame si potrebne množstvo cukru.
-
6
Cukor a šťavu dáme do hrnca a na miernom ohni povaríme.
-
7
Odstavíme keď omáčka jemne zhustne.
-
8
Tapiokový puding rozdelíme do pohárov a zalejeme omáčkou. Ak použijeme horúcu omáčku bude to vyzerať asi takto. Mne to takto chutí viac.
-
9
Ak chceme puding a omáčku v jednotlivých vrstvách, zalievame puding takmer úplne vychladnutou omáčkou. Do pudingu pridajte viac cukru, ak ho budete pripravovať bez takejto chuťovo výraznej omáčky.
www.sbs.com.au/food/recipe/14/Sago_pudding_%28sago_gul...
www.shirataki.eu/products/tapiokove-perly-velke/...