Obed vhodný na sobotu, ale aj na sviatočný stol :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň alebo minimálne 12h pred varením pripravíme marinádu pozostávajúcej zo zmesi korenia: ja používam červenú papriku, korenie na americké zemiaky, čierne mleté, a bud morskú sol alebo vegetu a jedna polievková lyžica cukru. Do marinády naložíme kuracie prsia nakrájané bud na tenučké plátky alebo na kocky do 4cm.
- 2
Príprava je veľmi jednoduchá. Kuracie mäsko si orestujeme na strednom ohni. Pridáme šampióny, kukuricu, zeleninu( ja používam čínsku kapustu) a ananás. Celé to podusíme.
- 3
Keď bude mäsko jemne už pripravene tak pomaly pridáme kúpenú sladkokyslú omáčku (tu som sa nenaučila robiť, tak preto kúpenú). Počkáme kým omáčka nezhustne. Uvariť k tomu ryžu podla vlastnej chuti. . Dobru chuť!
- 4
P.S.: hodí sa k tomu jarný šalátik :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu