Na sladkokyslo

waldosinka - fotkawaldosinka, 27. januára 2012

Obed vhodný na sobotu, ale aj na sviatočný stol :)

4
porcie
24h minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
300 ml
200 g
200 g
mnozstvo a vyber podla chuti g
200 g
200 ml
podla vlastnej chut

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň alebo minimálne 12h pred varením pripravíme marinádu pozostávajúcej zo zmesi korenia: ja používam červenú papriku, korenie na americké zemiaky, čierne mleté, a bud morskú sol alebo vegetu a jedna polievková lyžica cukru. Do marinády naložíme kuracie prsia nakrájané bud na tenučké plátky alebo na kocky do 4cm.

  2. 2

    Príprava je veľmi jednoduchá. Kuracie mäsko si orestujeme na strednom ohni. Pridáme šampióny, kukuricu, zeleninu( ja používam čínsku kapustu) a ananás. Celé to podusíme.

  3. 3

    Keď bude mäsko jemne už pripravene tak pomaly pridáme kúpenú sladkokyslú omáčku (tu som sa nenaučila robiť, tak preto kúpenú). Počkáme kým omáčka nezhustne. Uvariť k tomu ryžu podla vlastnej chuti. . Dobru chuť!

  4. 4

    P.S.: hodí sa k tomu jarný šalátik :)

Diskusia k receptu

zuzliak
Vyzera to krasne- ako pre samuraja :) ja si prosim bez paliciek- s tymi som este nejedla :) mliam