Krevety v omáčke z bieleho vína na dalmatínsky spôsob fotorecept
Foto: slawek
Trošku nákladnejší recept, ale výsledok stoji za to!
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Veľké krevety dobre umyjeme v studenej vode a odstránime vnútornosti (malú tmavú žilku).
-
2
Na horúcom oleji opražíme najemno nakrájané šalotky,
-
3
ku ktorým pridáme nasekanú petržlenovú vňať. V mažiari dôkladné rozdrvíme hrubozrnnú morskú soľ spolu s niekoľkými zrnkami čierneho korenia a nakrájaným cesnakom.
-
4
Vzniknutú pastu pridáme do cibuľového základu, premiešame a podlejeme bielym vínom.
-
5
Chvíľku povaríme a nakoniec pridáme krevety.
-
6
Premiešame, keď krevety očervenejú, znížime teplotu a odkryté dusíme za občasného miešania asi 20 minút.
-
7
Najlepšie chutia s krajcom čerstvého bieleho chleba alebo bagety.
Diskusia k receptu