Amuse-bouche po grécky

heysugar - fotkaheysugar, 19. februára 2012
Amuse-bouche po grécky
Foto: heysugar

od minulého leta, kedy som bola opäť raz v Turecku, snívam o najlepších vyprážaných kalamároch, aké som kedy jedla... (a nemenej často aj o čiernych očiach kuchára, ktorý ich pripravoval - oco, ak toto čítaš, nesmej sa, prosím:) ...dovtedy sa budem snažiť napodobniť tú do dokonalosti dotiahnutú chrumkavosť cestíčka, kým sa mi pri zahryznutí nezačnú vynárať všetky spomienky :) môj dnešný improvizovaný recept je práve takouto exotikou inšpirovaný :)

10
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

1 balenie
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vykôstkované zelené olivy som naplnila gréckym feta syrom.

  2. 2

    priprávila som si trojobal. prvá miska múka a solamyl, druhá miska vyšľahané vajíčko, tretia miska strúhanka, a pripravila som si aj štvrtú, kde bolo okrem strúhanky aj chilli, pažitka a kokos. plnené olivy postupne obalíme múkou, vajíčkom a nakoniec stúhankou (resp. strúhankovou zmesou).

  3. 3

    nakoniec mi ešte ostalo dosť obaľovacej zmesi, ako aj feta syra, rovanký postup som preto zopakovala aj s na kúsky nakrájaným syrom. Nakoniec som všetko poukladala na olejom vymastený plech, a syr a olivy ešte raz prestriekala olejom, aby získali krásnu zlatú farbu a vložila do rúry (áno, do rúry - je to zdravšie ako fritovanie:). Samu ma prekvapilo, ako úžastne moje amuse-bouche (doslova "zábava pre ústa") chutili.... Na povrchu chrumkavé, vnútri lahodne mäkké.

    Amuse-bouche po grécky - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja sa usmievam.... vdaka chutnym jednohubkam a vtipne podanemu receptu;-))
Mne sa tento recept tiez paci a taktiez radsej vsetko peciem ako smazim. Prepalovane tuky nepotrebujem, ale teraz mam dilemu - ako spravit spravne fasiangove fanky bez smazenia? Mate radu dievcata? Upecene - to nebude ono a fasianeg k v plnom prude.