Foto: martamm
Tentokrát Vám ponúkam recept na výdatnú kuraciu polievku, po ktorej už človek druhý chod ani nepotrebuje.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča rozoberiem a z mäsa stiahnem kožu. Vložím mäso do hrnca a zalejem vodou tak, aby bolo ponorené.
-
2
Varím dovtedy, kým sa tvoria šuminy. Potom mäso vyberiem a polievku precedím. Do precedeného vývaru znova vložím mäso, koreňovú zeleninu, ošúpanú cibuľu, pridám soľ, kari korenie, celé čierne korenie, klinčeky, nastrúham troška muškátového orecha a pridám stonku ligurčeka. Dolejem vodou tak, aby bolo všetko ponorené. Zakryjem a varím, pokiaľ zelenina nezmäkne.
-
3
Potom vyberiem osobitne mäso a zeleninu, všetko nakrájam a vložíme do hrnca s vývarom. Pridám šľahačkovú smotanu a povarím. Posypeme bohato nasekanou vňaťouz jednej stonky ligurčeka a petržlenu.
-
4
Kým sa varila polievka, uvarila som si domáce rezance pre tých, ktorí chcú mať polievku ešte výdatnejšiu...
-
5
Takže všetko máme pripravené, naložíme do tanierov, pridáme sekané orechy a papkáme.... Ja som si v rámci racio výživy odložila polievku bez šľahačky, pridala som 1 KL pochúťkovej smotany a použila som grahamové cestoviny, čo som mala uvarené. To však nič nezobralo z chuti polievočky.
ja tu dávam síce mäsové recepty, ale sama si pochutnám aj na vegetariánskych, tofu, robvi, sojové mäso, to vsetko oblubujem. Masko varim doma hlavne kvoli zvysku rodiny. manzela by som vegetarianskou kuchynou urcite nenakrmila...
ja pouzivam tuto.
www.asiafood.sk/kari-omacky-pasty/522-zelena-kari-pasta...
www.templeofthai.com/food/curry_paste/...
No marta to je ozaj husté,však to je samé maso skoro ako tá tvoja chýrečná kapustnica.
Ale vyzerá to božsky to musím uznať
Receptík uložím určite sa mi zíde keď si budem trepať hlavu o stenu že čo uvariť.Ďakujem krásne