Foto: nanacel
hoci sme zvyknutí piecť kačku celú, tentokrát sme sa rozhodli pre sladký kačací recept...pripomína nám menu nášho prvého výročia v jednej reštaurácii
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na kačacie prsia si narežieme mriežku z oboch strán, osolíme, okoreníme. Potom ich opečieme na pancici s olejom na každej strane asi 12 minút. Zvrchu musia byť dochrumkava a vnútri také ružovkasté.
- 2
Vo výpeku si speníme najemno nasekanú cibuľu, pridáme pol pohára brusníc, víno a trocha brusnicovej omáčky od Vitany. Povaríme, kým sa všetko pekne zcelí. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Prsíčka si nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou....my sme podávali s opekanými zemiačikmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu