Foto: veggie
Curry-kokosová zelenina
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 veľká |
|
1/2 hrnčeku |
|
1/2 hrnčeku |
|
1/2 hrnčeku |
|
1 strúčik |
|
2 polievkové lyžice |
|
1 balenie ( cca 200g) |
|
1 čajová lyžička |
|
2 polievkové lyžice |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji si orestujeme tofu obalené v škrobe a soli. Odložíme bokom.
- 2
Z mrkvy spravíme pomocou škrabky hrubšie rezance, hrášok a kukuričku si nakrájame na menšie kúsky, cícer zbavíme šupiek. Na panvici rozpálime olivový olej, prídame cesnak, krátko opražíme, pridáme zeleninku a cícer, osolíme a chvíľku porestujeme. Potom zalejeme vodou a necháme podusiť, cca 3-4 minúty, aby zelenina nestratila farbu.
- 3
Do podusenej zeleniny pridáme curry korenie, kajenské korenie a kokosovú smotanu. Tiež pridáme lyžiču škrobu rozrobeného vo vode a varíme kým omáčka nezhustne. Pridáme orestované tofu a podávame s ryžou alebo zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu