Paella s 3 druhmi mäsa fotorecept

heysugar - fotkaheysugar, 25. marca 2012
Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept)
Foto: heysugar

exotické jedlo z králičieho a kuracieho mäsa a kreviet, ktorého dokonalá chuť Vás zavedie až do španielskej Valencie polovice 19. storočia :-)

60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 biela
1
1
3
1
1,5 dl
1,5 hrnčeka
1 l
 strúhaný
2 väčšie kocky
 na ochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na rozpálenom olivovom oleji si najprv zľahka orestujeme králičie nohy.

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    následne pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu - papriku, chilli, cesnak a cibuľu, ako aj koreniny podľa chuti (ja som použila čierne s pomarančom a šafrán) a kocku masla a dusíme.

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    keď sa nožky dusia asi 20 min., pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia a chvílu takto dusíme....

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    všetko to podlejeme Cinzanom a necháme dusiť pod pokrievkou aby sa nasiakla jeho chuť.

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme ryžu a zľahka premiešame.

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    je čas pridať vývar. môžte použiť buď domáci, alebo ako ja - na 1 liter 2 kocky toho z obchodu :) prvá dávka, ktorou zmes podlejeme by mala byť väčšia, teda asi 350 ml a potom prikryjeme, aby sa opäť nasiakla chuť.

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    odkryjeme a dusíme kým sa vývar nevyparí a postupujeme rovnako - opäť podlievame vývarom v menších množstvách, až pokiaľ rýža nie je al dente. ak by sa vám vývar náhodou minul, kľudne použite horúcu vodu.

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    paellu odstavíme z ohňa a pridáme parmezán

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a maslo

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na koniec ešte pridáme petržlen a krevety - tie, pokiaľ použijeme predvarené z mrazáka ako ja - potrebujú fakt len minútku pod pokrievkou, aby nestvrdli.

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    všetko to ešte raz prikryjeme, aby krevety "došli" a všetky chute sa spojili.

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a podávame s pohárom kvalitného bieleho vína :)

    Paella s 3 druhmi mäsa (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Mňááám, tieto druhy maska boli moje naj, naj, naj(ešte, keď som maso jedla)...krásne papaníčko, ukladám-isto spravím!!!
Mnaaaaam,vyzera byt skvela,robievam so spodnych kuracich stehien a obrovskych kreviet.Najlepsiu paellu v zivote som jedla na okruznej jazde okolo Menorky,kapitan ju varil priamo na lodi v obrovskom paellovom pekaci,zakotvil pri nadhernej plazi, to bola basta.Mamila som recept a robil ju zo spominanych spodnych stehien,kreviet a krabich klepiet,recept mam este ulozenu ako spomienku nanho...

Pridaj komentár k receptu: