Foto: heysugar
exotické jedlo z králičieho a kuracieho mäsa a kreviet, ktorého dokonalá chuť Vás zavedie až do španielskej Valencie polovice 19. storočia :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
na rozpálenom olivovom oleji si najprv zľahka orestujeme králičie nohy.
-
2
následne pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu - papriku, chilli, cesnak a cibuľu, ako aj koreniny podľa chuti (ja som použila čierne s pomarančom a šafrán) a kocku masla a dusíme.
-
3
keď sa nožky dusia asi 20 min., pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia a chvílu takto dusíme....
-
4
všetko to podlejeme Cinzanom a necháme dusiť pod pokrievkou aby sa nasiakla jeho chuť.
-
5
pridáme ryžu a zľahka premiešame.
-
6
je čas pridať vývar. môžte použiť buď domáci, alebo ako ja - na 1 liter 2 kocky toho z obchodu :) prvá dávka, ktorou zmes podlejeme by mala byť väčšia, teda asi 350 ml a potom prikryjeme, aby sa opäť nasiakla chuť.
-
7
odkryjeme a dusíme kým sa vývar nevyparí a postupujeme rovnako - opäť podlievame vývarom v menších množstvách, až pokiaľ rýža nie je al dente. ak by sa vám vývar náhodou minul, kľudne použite horúcu vodu.
-
8
paellu odstavíme z ohňa a pridáme parmezán
-
9
a maslo
-
10
na koniec ešte pridáme petržlen a krevety - tie, pokiaľ použijeme predvarené z mrazáka ako ja - potrebujú fakt len minútku pod pokrievkou, aby nestvrdli.
-
11
všetko to ešte raz prikryjeme, aby krevety "došli" a všetky chute sa spojili.
-
12
a podávame s pohárom kvalitného bieleho vína :)
Diskusia k receptu