Ceviche z lososa s avokádom

porzellanka - fotkaporzellanka, 19. marca 2012

Ceviche je pokrm z ryb alebo garnel marinovanych v limetkovej stave. Musim sa priznat, ze surovym garnelam akosi nedoverujem a pouzivam ak tak predvarene. Lososa alebo inu rybu mozete ale pouzit bez obav, naozaj sa marinovanim zmeni, ako keby ste ju tepelne upravili.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

300 g čerstvý
3 ks
2 ks
2 ks
1 ks
2 ks zrelé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu umyjeme a zbavime koze. (ak pouzijeme garnely, umyjeme ich a a ocistime, nechame ich inak v celku.) Rybu nakrajame na tenke platky a potom este na kusky asi 3x3 cm. Rajciny pokrajame na kocky a pridame k rybe. Zmiesame s limetkovou stavou.

    Ceviche z lososa s avokádom  - obrázok 1
  2. 2

    Pridame nakrajanu cibulku a chilli papricku. Odlozime na hodinu do chladu.

    Ceviche z lososa s avokádom  - obrázok 2
  3. 3

    Petrzlenovu vnat a koriander nakrajame, avokado osupeme a pokrajame na kocky. Pridame k rybe a premiesame. Kedze na chlieb treba tazko robit, podavame s bagetou, alebo bez prilohy.

    Ceviche z lososa s avokádom  - obrázok 3

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
ceviche milujem, zvlášť z bielych rýb. Limetková šťava vlastne mäso "uvarí za studena", je tuhšie, pevnejšie...mňam, milujem. A s avokádom...samé dobré veci v tomto recepte:)

Pridaj komentár k receptu: