Ceviche z lososa s avokádom

porzellanka - fotkaporzellanka, 19. marca 2012

Ceviche je pokrm z ryb alebo garnel marinovanych v limetkovej stave. Musim sa priznat, ze surovym garnelam akosi nedoverujem a pouzivam ak tak predvarene. Zobraziť celý popisCeviche je pokrm z ryb alebo garnel marinovanych v limetkovej stave. Musim sa priznat, ze surovym garnelam akosi nedoverujem a pouzivam ak tak predvarene. Lososa alebo inu rybu mozete ale pouzit bez obav, naozaj sa marinovanim zmeni, ako keby ste ju tepelne upravili.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

300 g čerstvý
3 ks
2 ks
2 ks
1 ks
2 ks zrelé




Postup

  1. 1

    Rybu umyjeme a zbavime koze. (ak pouzijeme garnely, umyjeme ich a a ocistime, nechame ich inak v celku.) Rybu nakrajame na tenke platky a potom este na kusky asi 3x3 cm. Rajciny pokrajame na kocky a pridame k rybe. Zmiesame s limetkovou stavou.

    Ceviche z lososa s avokádom  - obrázok 1
  2. 2

    Pridame nakrajanu cibulku a chilli papricku. Odlozime na hodinu do chladu.

    Ceviche z lososa s avokádom  - obrázok 2
  3. 3

    Petrzlenovu vnat a koriander nakrajame, avokado osupeme a pokrajame na kocky. Pridame k rybe a premiesame. Kedze na chlieb treba tazko robit, podavame s bagetou, alebo bez prilohy.

    Ceviche z lososa s avokádom  - obrázok 3

Diskusia k receptu

babav
Krasne nafotene ... vyborna kombinacia lososa a avokada ...take jedlo mozem jest casto. Neviem co je garnela (?!)
rybarkuchar
Kto neochutnal recept so surovou rybou, nevie o čo prichádza. Kto to chce skúsiť, nech začne s lososom - pekný recept.
porzellanka
Prepac @babav , pozabudla som sa. Garnely su po slovensky krevety. A tak si davam pozor, aby som nemiesala reci :-).
viera111
Urcite vyskusam..... len mala otazocka - sol alebo nieco podobne tam nejde?
porzellanka
@viera111 Ak pouzijes morsku rybu, netreba solit. V zasade samozrejme mozno pridat sol alebo korenie, ja ale nesolim. Ved ochutnaj, sol a korenie mozes nakoniec pred servirovanim pridat vzdy.
sjuz
ceviche milujem, zvlášť z bielych rýb. Limetková šťava vlastne mäso "uvarí za studena", je tuhšie, pevnejšie...mňam, milujem. A s avokádom...samé dobré veci v tomto recepte:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia